• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yeni sezonu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Çocukların bilimle buluşma yeri olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, yeni eğitim öğretim sezonunun ilk haftalarından itibaren öğretmenlerin ve öğrencilerin gözdesi olmaya başladı.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, çocukların bilimsel çalışmalara yönelmesi ve toplumun bilim toplumuna dönüşmesi yönündeki sağduyulu yaklaşımı ile projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye'deki en büyük bilim merkezi olma özelliğiyle Ekim 2012'den beri hizmetlerine devam ediyor.

 

Yeni dönemde de eğitici ve eğlenceli birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyaret eden öğrenciler; uzaydan fiziğe, kimyadan arkeolojiye, yenilenebilir enerji sistemlerinden elektrik elektroniğe kadar birçok farklı disiplinde düzenek incelemesi ve atölye çalışması yapma fırsatı buluyor. Açıldığı günden itibaren Bursa ve çevre ilçelerdeki okulların ilgisini çeken, özellikle yaz döneminde ABD, İran, Yunanistan ve Arabistan gibi yabancı ülkelerden gelen turistlerin de ziyaret ettiği merkez, yeni eğitim öğretim döneminde İstanbul, Yalova, Eskişehir, İzmir, Balıkesir gibi çevre illerden gelen öğrencileri ağırlamaya başladı. Kasım itibari ile yeni binasına taşınacak olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi çevre illerle birlikte 20 milyon kişilik nüfusa hizmet verecek. Buna göre planlanan 2014 etkinliklerinde bilim dostu çocukları ve ailelerini bekleyen birçok bilimsel etkinlik projelendirildi.

 

2014 yılı da bilimle geçecek
Gece gökyüzü gözlemeye ve teleskop yapımına yönelik düzenlenen 'Bilimsel Geceleme', sömestr ve yaz aylarında çocukların 1 haftalık periyotlarda doğa bilimleri veya robotik alanlarından ilgi duyduklarına katılabilecekleri 'Mucitler Akademisi Kampı', Mayıs ayında yurtiçi ve yurtdışı katılımlı gerçekleşen ve bilimle ilgilenen herkesin bir araya geldiği 'Bilim Şenliği', çocukların Türk ve Müslüman kökenli bilim insanların keşif ve icatlarıyla tanışabileceği 'Bilimin Sultanları' sergisi gibi etkinlikler 2014 yılının dikkat çeken bilimsel organizasyonları arasında yer alıyor. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir