• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Devrim Muhafızları, Suikastı Yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Devrim Muhafızları Siber Kuvvetler komutanlarından Mücteba Ahmedi`nin ölümüyle ilgili soruşturma derinleşiyor. Devrim Muhafızları, "korkunç bir ölüm" olarak nitelediği olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, olayın suikast olduğu şeklinde basında çıkan iddiaları reddetti.

İran`ın Elborz sitesi, Ahmedi`nin evinden ayrıldıktan birkaç saat sonra Tahran`ın kuzeybatısındaki Karaj kasabası yakınlarında kalbinden birkaç el vurularak öldürüldüğünü iddia ederken, Telegraph gazetesi de yerel bir polis yetkilisine dayandırdığı haberinde, Ahmedi`ye suikast düzenlendiğine dikkat çekti.

Ahmedi`nin şüpheli ölümü, beş İranlı nükleer bilim adamı ve bir İran balistik füze geliştirme programı yöneticisinin 2007 yılından beri suikast sonucu ölmesi vakalarını yeniden hatırlattı.

Devrim Muhafızları Komutanlığı, "vaka henüz soruşturma safhasındadır ancak Ahmedi`nin ölüm nedeni henüz belirlenemedi" açıklamasını yaptı.

Devrim Muhafızları`nın kontrolündeki Sepah medya, konuya ilişkin olduğu öngörülen bir haberinde suikast iddialarını reddederken, İran`ın yerel bir internet sitesi Devrim Muhafızları`nın bildirisinden alıntı yaparak Ahmedi`nin cenaze töreninden fotoğraflar verdi.

Soruşturmanın selameti açısından süreç büyük bir gizlilik altında sürüyor. Olaya ilişkin muhtemel spekülasyonların önüne geçmek için İranlı yetkili makamlar detaylı açıklama yapmaktan çekiniyor.

Batılı ülkeler, Ahmedi`nin ölümüyle ilgili sessizliğini koruyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir