• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
"Türkiye'nin demokratikleşmesine sendikal alanda öncülük ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Memur-Sen Manisaİl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Demokratikleşme Paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, kamuda başörtüsü yasağının sona ermesini, milletin yerel, milli ve dini değerlerini devlet eliyle, Anayasa'da yasak olmamasına rağmen yönetmelik ve iç tüzüklerle yok sayan kirli anlayışların sona ermesini, demokratik devlete geçişin yeni bir aşaması olarak gördüklerini kaydetti.

 

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sofuoğlu, yönetmelikte, erkek memurlara ilişkin, kravat takma, takım elbise giyme, saç, sakal ve bıyığa ilişkin çağdışı yasakların da bulunduğuna dikkat çekerek, bunlara ilişkin de değişiklik talep ettiklerini dile getirdi. Sofuoğlu, şöyle devam etti: "Başörtüsü yasağı üzerinden topyekûn bir millet terbiye edilmeye çalışılıyordu. Artık eğitim, çalışma ve siyaset hakkı boyutuyla bir eşitliğin başlayacak olması, toplum mühendisliğinin sona ermesi önemli. Sivil itaatsizlik eylemiyle biz bu yasağı fiilen çözmüştük. Hükümetin bu adımıyla kanunen de çözülmüş olacak. Hükümete ve bu paketin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

 

Demokratikleşme Paketinin, "Türkiye'nin demokratikleşme sürecine, milletimizin özgürleşme hamlelerine, darbe ve vesayet kalıntısı yasakların bir bir temizlenmesine tanıklık etmenin hazzını ve onurunu yaşıyoruz" diyerek değerlendirmesini şöyle sürdürdü: "Memur-Sen olarak, paydaşı ve tarafı olduğumuz her zeminde demokrasiyi, özgürlükleri ve sivilleşmeyi bu amaçla öne çıkardık, çıkarıyoruz. Sendikamızı ve sendikacılığımızı tam da bu yüzden sadece ücret sendikacılığının emrine vermedik. Hizmet sendikacılığı anlayışımızla, özgürlükçü sendikal bakışımızla, demokrasiye, hukuk devletine olan inancımızla daha fazla ekmek, saygın emek için daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlük dedik, bunun mücadelesini verdik. Sendikal mücadelemizin, demokratikleşme ve özgürleşme çabalarına yönelik desteğimizin sonuçlarını milletimizle birlikte bir bir alıyoruz. Türkiye'nin demokratikleşmesine, milletimizin özgürleşmesine, ülkemizin sivilleşmesine sendikal alanda öncülük ediyor, paydaş oluyoruz. Özgürlüklerin artmasına, yasakların kalkmasına, insan onurunu zirve değer olarak kabul eden yeni bir devlet anlayışının hayat bulmasına milletimizle birlikte tanıklık ediyoruz."

 

Sofuoğlu son olarak, Demokratikleşme Paketinin, ülkenin ve milletin ihtiyaç duyduğu olumlu ve gerekli adımları içerdiğini belirterek, paketin bütün ihtiyaçları ve beklentileri karşıladığını söylemenin mümkün olmadığını söyledi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir