• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Paket düzenlemelerinde kalıcı adımlar atılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, yeni Demokratikleşme Paketi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Yaman, toplumun uzun zamandır merakla beklediği demokratikleşme paketini halkın huzur ve refahı için olumlu bir adım olarak gördüklerini ancak paketin beklentilere cevap vermediğini söyledi. Yaman, "Atılan bu adımların geçmişe nazaran önemli buluyor, fakat gelecek için ise daha ciddi ve kalıcı adımların atılmasını bekliyoruz. Hükümetin bu doğrultuda atacağı adımların devam edecek olmasını da önemsiyoruz. Bir asır boyunca halkımıza çile çektiren uygulamaların kısmen de olsa ayıklanması nedeniyle hükümet ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz." dedi.

W, X, Q harflerinin kullanılması ile ilgili yapılan açıklama kafa karıştırdı
Pakette verilen hakların önemli olduğunu ama beklentilere cevap vermediğine dikkat çeken Yaman, "Ayrıca tanınan Hak ve Özgürlüklerin uygulamada nasıl yer alacağını görmek de önemlidir. Örneğin W,X,Q harfleri konusunda Bakan tarafından 'Yazışmalarda kullanılmayacak' şeklinde yapılan açıklama, kafa karışıklığına neden olmuştur." ifadelerini kullandı.

Başörtü yasağı ile ilgili değerlendirmede bulunan Yaman, kamu çalışanlarının başörtüsü yasağının kaldırılmasının çok önemli olduğunu fakat bazı kurumların kapsamın dışında tutulmasının, bugüne kadar süregelen sorunun devam etmesine neden olacağı uyarısında bulundu.

Türk Milliyetçiliğine vurgu yapan kelimeler ayıklansın
İlkokullar da 'Andımız' uygulamasının kaldırılmasının güzel bir adım olduğuna değinen Yaman, Milli Eğitim Müfredatında her yönetmeliğin başında Türk Milliyetçiliğine vurgu yapılmasının devam etmesinin, yapılan düzenlemenin bir anlam ifade etmeyeceğini gösterdigni vurguladığı açıklamasında , "Bu nedenle bilhassa 'Türklük' ve 'Türk Milliyetçiliği'ne vurgu yapan kelimelerin hem yasalardan, hem tüzüklerden, hem de yönetmeliklerden bir an önce ayıklanmalıdır. Aksi takdirde bu durum 'Nefret Suçları' kapsamına girerek, uygulama kendi kendisi ile çelişecektir" uyarısında bulundu.

Açıklamasında Devlete karşı işlenen suçlar konusuna da değinen Yaman, "Buna köklü bir çözümün bulunması ve herkesin bundan faydalanması gerekir. Bunların çözülmesi barışa katkı sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Halkı temsil eden yapıların 'Hak ve Özgürlükler' konusunda herkesten çok sağduyulu olması gerektiğini dile getiren Yaman, "Halkı temsil eden her kesimin 'Demokratik Haklar' konusun da daha duyarlı davranmaları gerektiğine inanıyor, tüm kesimleri halkı ile barışık olmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Yaman son olarak, "Her şeye rağmen 'Demokratikleşme Paketi'nin halkımız ve insanlarımız için olumlu olacağını düşünüyor, bu konu da hassasiyet sahibi herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Birlik, beraberlik ve huzur için de yaşayan bir toplum olma dileğiyle halkımızı selamlıyoruz." İfadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir