• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Diyarbakır'a 30 Milyon Dolarlık yatırım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Memorial Sağlık Grubu Ceo'su Uğur Genç, Memorial Diyarbakır ve Memorial Dicle Hastanelerinin direktörü Dr. Taner Özcan ile birlikte düzenledikleri basın açıklamasında yeni kurulan hastaneleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

 

Diyarbakır' a ilk hastanelerini 2 yıl önce açtıklarını ifade eden Genç, " Bugüne kadar bölgede yaklaşık 400 bin hastaya hizmet verdik. Hasta sayımız her geçen gün artıyor. Tüm hastanelerimizin bölgelerinin en iyisi olmasının verdiği cesaretle, Memorial kalitesini daha fazla branşla daha çok insana sunabilmek için Diyarbakır'daki ikinci hastanemizi açıyoruz." dedi.

 

Memorial Dicle Hastanesi'ni yeni açtıklarını söyleyen Genç, " 6 ay içerisinde hastanenin tüm tanı ve tedavi üniteleri, dış cephe, peyzaj, poliklinikler, yatan hasta katları ve teknolojik altyapısı yenilendi. Değişim ve dönüşüm çalışmalarımız halen devam ediyor. Dicle Hastanemiz alanında uzman hekimlerden oluşan akademik kadrosu, modern tanı ve tedavi üniteleri, teknolojik donanımı, hasta konforuna uygun mimarisi ile yalnızca Diyarbakır'a değil, tüm bölgeye hizmet verecek şekilde tasarlandı." ifadelerini kullandı.

 

Memorial Dicle Hastanesi'ne 30 milyon dolarlık yatırım yapıldığını sözlerine ekleyen Genç, " Memorial Dicle Hastanesi ile toplamda 65 milyon dolarlık yatırım yaptık. 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Memorial Dicle Hastanesi, 350 kişilik medikal ve idari kadrosu ile hizmet verecek. 2013 sonuna kadar Diyarbakır'daki iki hastanemizde toplam 750 kişiyi istihdam ediyor olacağız. 138 yatak kapasitesi bulunan Memorial Dicle Hastanemizde; 26 Yenidoğan yoğun bakım, 23 genel yoğun bakım, 12 kardiyoloji ile kalp- damar cerrahisi yoğun bakım, 5 çocuk yoğun bakım olmak üzere toplam 66 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Poliklinik alanları, hasta odaları, konforlu süit odaları, çocuk oyun alanları ve engelli hastaların ihtiyaçlarına özel düzenlenmiş bölümleri ile Memorial Dicle Hastanesi ileri tıp mimarisine sahiptir." dedi.

 

Memorial Sağlık Grubu Ceo'su Uğur Genç'ten sonra konuşan Memorial Diyarbakır ve Memorial Dicle Hastanelerinin direktörü Dr. Taner Özcan, hastanelerinde verdikleri hizmetleri basın mensupları ile paylaştı. (M. Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir