• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gül`den Afrika`ya Yardım Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazını Çankaya`daki Hasan Tanık Camii`nde kıldı. Cami çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Gül, bütün vatandaşların Ramazan`ını şimdiden tebrik ettiğini belirterek, "Bu ay aslında huzur, barış, kardeşliğin pekiştiği ay olarak bilinir. Bunun gereği de, herkesin kendisini şöyle bir gözden geçirmesi, komşularıyla, arkadaşlarıyla, eş-dost herkesle olan sevgi ve muhabbetini artırmasıdır. Bu vesileyle, ülkemizin birliğinin ve beraberliğinin pekiştirilmesi, yanlışlarında gözden geçirilip, yanlışlı olanların da yanlışlardan muhakkak sarf-i nazar etmesi...

Bu hepimizin beklentisidir" dedi.

Bugünlerde bütün dünyanın şahit olduğu insanlık felaketleriyle karşı karşıya kalındığını ve bunlara karşı duyarsız kalmamak gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, yaşanlara karşı birçok kuruluş ve sivil toplum örgütünün yardım kampanyaları başlattığını belirtti. "İnsanlığın dramıyla ilgilenmek için bir nevi bir uyanış söz konusu" diyen Gül, Afrika`nın da kuraklık nedeniyle büyük bir açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Oradaki insanları görürken, tabi ki dünyanın başka bölgesindeki insanların huzur içerinde olmaması gerekir. Ellerinden gelen her türlü yardımı, gayretleri göstermeleri gerekir. Geçen sene BM Genel Kurulu`nda yaptığım konuşmada, bu tür afetlere karşı BM`nin büyük bir organizasyon ve acil yardım mekanizması oluşturmasını istemiştim.

Bir ay öncede bu oluşturuldu doğrusu. Ama Türkiye olarak da biz, bu tip insani gayretlerin öncülüğünü yaparsak, bundan ancak gurur duyarız. Büyük ülkeler bu işleri yapar. Türkiye`de büyük bir ülkedir. Gördüğüm kadarıyla sivil toplum örgütleri, Kızılay, gördüğünüz gibi Diyanet İşleri Teşkilatı bu çağrıları yapıyorlar. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Türk halkın hiçbir çıkar beklemeden insanlık dramına karşı yardım eli uzatması isteniyor. Doğrusu bunu ben de çok destekliyorum ve Cumhurbaşkanı olarak bununla ilgili organizları koordine edin diye talimat da verdim. Bütün halkıma da buna katkı yapmak için çağrı yapıyorum."


İHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir