• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Elazığ'da 19 hektarlık alan kentsel dönüşüm için ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Bingöl'de katıldığı programların ardından Elazığ Havalimanı'ndan Ankara'ya uğurlanırken bazı açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüme çok ciddi ihtiyaç bulunan Elazığ'da, 19 hektara yakın bir alanda kentsel dönüşüm yapılması sürecinin devam ettiğini belirtti.

 

Bingöl'den Elazığ Havalimanına gelişinde Bayraktar ve beraberindeki heyeti, Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile vali yardımcıları ve diğer ilgililer karşıladı.

 

Bayraktar, Ankara'ya hareketinden önce havalimanında Bingöl programı ve bakanlığının Elazığ ile ilgili çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 2010 yılında deprem yaşandığını hatırlatan Bayraktar, "Bakanlık olarak bölgeye geldik ve hızlı bir şekilde konut yapmaya başladık. Elazığ'daki deprem konutlarını 6 ay gibi kısa bir sürede bitirdik ve hak sahiplerine teslim ettik." dedi.

 

Elazığ'ın kentsel dönüşüme çok ciddi şekilde ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: " Bu doğrultuda Elazığ'da 19 hektara yakın bir alanda kentsel dönüşüm yapılmasına dair süreci devam ettiriyoruz. Bu alanla ilgili düzenlemeyi Bakanlar Kurulu'ndan geçirerek riskli alan ilan ettik. Burada 4-5 bin civarında konut yapılacak ve kentsel dönüşümü bununla tamamlayacağız. Burada evini yenileyecek olanlara isterse belediyeye versin yaptırsın isterse TOKİ yapsın, isterse bizzat kendisi yapsın, müteahhide versin yaptırsın, biz 18 ay süreyle kira yardımı yapıyoruz. Kira almak istemezse ben evimi yapacağım, bankadan kredi kullanacağım derse, aldığı kredinin faizinin yüzde 4'ünü ödüyoruz."

 

Bayraktar, kentsel şartlarda ruhsatlarda çok ciddi şekilde yardımcı olduklarını belirttiği açıklamasının sön bölümünde , "Elazığ'ın buna ihtiyacı var. Kentsel dönüşüm işinde sivil toplum kuruluşlarımızın, üniversitemizin, bu işteki tüm aktörlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Biz vatandaşımızın yuvasını yapmak için garip gurabaya ev yapmak için bu faaliyeti yürütüyoruz. Deprem olduğu zaman can kaybı olmasın diye, insanımızın hayat hakkını öne alarak bu projeyi yürütmek istiyoruz." dedi.

 

Bayraktar ve beraberindeki heyet daha sonra Ankara'ya uğurlandı. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir