• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Konya'da yangın tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya'da yangın tatbikatı yapıldı. Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı'nında izlediği tatbikat, Hükümet Konağı'na sis bombası atılması ile başladı.


Oluşan yoğun dumana bağlı olarak yangın alarmının çalmasıyla birlikte bina tamamen boşaltıldı. Birkaç dakika sonra da itfaiye ve ambulanslar olay yerine geldi. Mizansen olarak, binadan çıkamayan ve pencerede görünen 2 kişi, itfaiye aracından uzatılan merdiven ile başarıyla kurtarıldı.


Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün gerçek gibi bir yangın ve kurtarma tatbikatını izledik. İtfaiye teşkilatımıza teşekkür ediyorum, üç dakika içerisinde olay yerine intikal ettiler. Dört beş dakikalık zaman içerisinde de binanın içerisinde kalmış şahısları kurtarmayı başardılar." dedi.


"İtfaiye teşkilatımızda hiçbir eksik yok"
İtfaiye teşkilatı hakkında açıklamalarda bulanan Taşçı, "İtfaiye teşkilatımız, son dönemde yapmış olduğumuz atılım ve yeni alınan 32 metrelik hidrolik merdivenli itfaiye aracımız sayesinde 9 katlı apartmanlarda bile kurtarma yapabilecek duruma gelmiştir. Sıkışmalı kazalar veya olağanüstü olaylar için artık en son sistem ekipmanlara sahip bir teşkilatımız var. İtfaiye ekibimizde yangın donanımıyla ilgili yanmaz elbise, gaz tüpü, atlama yastığı gibi hiçbir eksikliğimiz yok. Allah kaza bela vermesin böyle bir sıkıntı yaşatmasın ama olursa da her türlü müdahaleye hazır durumdayız." ifadelerine yer verdi.


Taşçı açıklamasının sonunda, "Göstermiş oldukları üstün başarılarından dolayı İtfaiye Müdürümüz nezdinde ekibimizi kutluyor ve arkadaşlara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.


Tatbikatı izleyen Beyşehir Kaymakamlığı Yazı İşleri Şefi ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Halil Yavşil yaptığı açıklamada, "Beyşehir Hükümet Konağında ilk defa böyle bir tatbikat yapıldı. Geç kalınmış bir tatbikat olduğunu söylemeliyim. Allah göstermesin, olumsuz bir hadise durumunda itfaiyeyi aradığımız takdirde 3 dakika içerisinde buraya gelebileceğini gördük. Belediye Başkanımıza ve İtfaiye Teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum." dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir