• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez Şanlıurfa'ya gelecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1- 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık bir mesaj yayımladı.


Mesajda, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle "Cami - Kadın ve Aile" konusunun merkeze alındığını ifade eden Açık, "İslam dininin kadınlara tanıdığı kolaylıklar, Kuran'da ve Hadis- i Şeriflerde kadınların yeri ve saygınlığı, Hz. Peygamberin kadın ve aileye bakışı ve örnekliği gibi konularda toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Hafta münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerde 'Cami - Kadın ve Aile' konusuna ağırlık verilmesi, Camilerde kadınlara ait mekânların iyileştirilmesi, aile fertlerinin ve özelikle kadınlarında cemaate katılımının sağlanması amacıyla düzenlemeler hedeflenmektedir." dedi.


Hafta kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Şanlıurfa'yı ziyaret edeceğini bildiren Açık, mesajının son bölümünde, Görmez'in 'Camii-Kadın ve Aile' konulu bir konferans vereceğini açıkladı. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir