• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Bitlis'te 396 çiftçiye makine ve ekipman desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis'te Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, 396 çiftçiye 3 milyon lira tutarında makine, ekipman desteği düzenlenen bir törenle verildi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Gıda Tarım İl Müdürü Bülent Korkmaz, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı.

 

Programın amacının modern teknolojiyi kullanmak ve etkin üretimi sürdürebilir bir çalışmaya dönüştürmek olduğunu vurgulandı.

 

Yapılan törende bir konuşma yapan Vali Yurdakul, "396 tarımsal makine ve ekipmanın çiftçilere dağıtılacağını belirterek, bunların yüzde 50'si hibe olarak veriliyor." dedi.

 

İş ve istihdamın olmadığı bir bölgede veya ülkede sorunların baş göstereceğini ifade eden Yurdakul, "Tarım sektöründe inşallah ortak çabayla bayrağı en üst noktaya taşıyacağız. Yapacağımız jeopark projeleriyle de bunu daha da geliştireceğiz. Bitlis ilini tarımsal alanda en iyi yere getirmek için hep birlikte gayretli bir çalışmanın içine gireceğiz" diye konuştu.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz ise, Bakanlığın bu yıl 396 çiftçiye makine, ekipman, sulama ve hibe desteği olarak, yaklaşık 3 milyon lira tutarında destek verdiğine dikkat çekerek, "Özellikle ilimizin sulamada aldığı yol çok önemlidir. Bitlis, Konya ve Diyarbakır illerinden sonra ülkemizde sulama projeleri üretmede ve kaynak aktarmada üçüncü il durumundadır." ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir