• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
"Paket, ekonomiye katkı sağlayacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Son dönemde atılan adımlarla bölgede ve Batman'da huzur ve güven ortamının oluştuğunu ifade eden Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, paketin ekonomiye çok ciddi katkı sağlayacağını vurguladı.

 

Yüzlerce yatırımcı sıra bekliyor
Demokratikleşme Paketi'nin kısmen insanları memnun etmediğini ancak paketi çok olumlu gördüğünü söyleyen Demir, "Paketin içinde çok önemli maddelerin olduğunu görüyorum. Tabi bu, Demokratikleşme Paketi'nden önce açılım süreciyle beraber gelen bir süreçtir. Ekonomik olarak olaylara baktığımız zaman ilimizde ve bölgemizde daha önce yatırımlar çok az derecede yapılıyordu. Açılım sürecinden sonra bölge huzur ve güven ortamı yakaladı. Bu huzur ve güven ortamıyla bölgemize ciddi yatırım talepleri oldu. Organize Sanayi Bölgemizde şuana kadar 3. etabımızı doldurmuştuk. 4. etap için ihalemizi yaptık ve buna da şuanda yatırım yapmak isteyen yüzlerce yatırımcı sıra bekliyor." dedi.

 

Paket sayesinde yatırımlar kazandırıldı
Açılım sürecinin bölgeye güven ve huzur verdiğini ve bu güven ortamının halen devam ettiğini belirten Demir, "Bu güven ve huzur ortamına Demokratikleşme Paketi de devreye girince -ki çok içeriği zengin bir paket- çok kısa sürede bu paketler sayesinde Batman'a yatırımlar kazandırıldı. Bu çok güzel bir gelişmedir. Bu paketin faydalarını Batman hemen hissetmeye başladı. Bundan sonra da devam edeceğini düşünüyorum. Bazı insanlarımız, bu paketin beklentinin karşılığını vermediğini söylüyor. Onları da anlayışla karşılıyorum." ifadelerini kullandı.

 

Paketle ciddi sorunlar aşılacak
Biran önce paketin uygulanmaya konulmasının en büyük temennileri olduğunu vurgulayan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu paket, fiilen hayata geçtiğinde arkasından bir takım paketler de getireceğini düşünüyorum. Bu paketlerle beraber, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde çok ciddi sorunların aşılabileceğini düşünüyorum. Paketin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin yarınlarının daha iyi olacağını düşünüyorum ve ekonomik olarak da bunu böyle görüyorum. Bunun meyvesini çok yakın tarihte aldık ve daha da alacağımızı düşünüyorum." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir