• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
İntihar eden çocuğun ailesine hapis talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adana`da mayıs ayında kendini iple asarak hayatına son veren ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Nazlıcan Aslan`ın ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, iddianamede aralarında geçimsizlik olan ve ayrı yaşayan Osman Aslan (49) ile anne Kudret Aslan`ın (50) ilgisizliklerinin küçük kızı bunalıma sokup, intihara sürüklediğini belirtti. Savcı, anne ve babaya `intihara sürükleme` suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

İlköğretim 6`ncı sınıf öğrencisi Nazlıcan, 20 Mayıs 2013 günü Toros Mahallesi 78101 Sokaktaki apartmanın 5`inci katındaki evlerinin balkonunda iple asılarak yaşamına son verdi. Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili soruşturmayı tamamlayarak Osman ve Kudret Aslan hakkında 15. Asliye Ceza Mahkemesi`ne dava açtı. Savcı, anne - baba arasındaki geçimsizliğin ve ilgisizliğin Nazlıcan`ı bunalıma sürüklediğini belirtti.

Savcı, iddianamede her iki şüphelinin anne ve baba görevlerini yerine getirmeyerek küçük kızı bunalıma sokup, intihara yönlendirdiklerini ileri sürdü.

Suçlanan anne Kudret Aslan ise "Babası ile ayrı yaşıyorduk. Kendisi ilköğretim 6`ncı sınıfa gidiyordu. Her yıl taktir alıyordu. Hayalinde doktor olmak vardı. Kızımın hareketlerinde bunalımda olduğunu sergileyecek tavırları yoktu. Böyle bir şey hissetsem doktora götürür tedavisini yaptırırdım. Babası ile ayrıydık ama onunla ilgili bir anne olduğunu düşünüyorum. Hangi anne çocuğunun ölmesini ister. Kendini astığı balkona bile çıkmıyorum. Bu dava bana ikinci bir acı daha yaşattı. " dedi.

Haklarında dava açılan anne ile baba önümüzdeki günlerde tutuksuz olarak hakim karşısına çıkacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir