• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Suriyeli gençlere Türkçe yeterlilik sertifikası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Başbakanlık AFAD, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, UNICEF ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen "TÖMER Dil Kursu" projesi çerçevesinde eğitim alan Suriyeli gençlere "Türkçe Yeterlilik Sertifikaları" törenle verildi.

Ülkelerinde yaşanan iç çatışmalar sebebiyle eğitimlerine ara vermek zorunda kalan lise mezunu veya üniversite öğrencisi bin 700 Suriyeli gençten 6 ay süren eğitim programını başarıyla bitirenler sertifikalarını Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerde alacaklar.

Türkiye'de lisans eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli olan Türkçe Yeterlilik Sertifikaları'nın Gaziantep'te gerçekleşen takdim töreninde söz alan Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanlığı Uzmanı Musa Budak 6 ay boyunca devam eden eğitim sonucu sertifikalarını alan Suriyeli gençleri tebrik ederek, "Bu proje Başbakanlık AFAD olmadan hayata geçirilemezdi. Bu proje önümüzdeki dönemde de devam edecek." dedi.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban ise projede emeği geçen Başkanlığımıza, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na ve Gaziantep Üniversitesi'ne teşekkür ederek, Suriye'nin şu an için çok zor bir dönemden geçtiğini ifade etti. Suriye'nin geleceğinin kaliteli ve güçlü bir eğitimle oluşturulabileceğinin altını çizen Abulaban söz konusu eğitim programının bunu destekleyen ilk adım olduğunu belirtti.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da hayata geçirilen projenin bir başarı öyküsü olduğunu, böylesi bir projenin 4 güçlü kurum ve kuruluşun işbirliği ile hayata geçirilebileceğini söyleyerek emeği geçen herkesi kutladı.

Gaziantep Üniversitesi TÖMER Müdürü Yrd. Doç Dr. Mustafa Gültekin ise törende yaptığı konuşmada insani ve sosyal bir sorumluluğu yerine getirdiklerini vurgulayarak 7 ilde toplam 12 barınma merkezinde bu projeyi yürüttüklerini söyledi.

Eğitim hakkının en kutsal hakların başında geldiğinin aktaran Gültekin, Suriye'nin geleceği olan gençlerin bu eğitim programına büyük ilgi gösterdiklerini belirterek başta büyük fedakarlıklar göstererek özveri ile çalışan öğretmenlere olmak üzere projeye katkı veren herkese teşekkürlerini sundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir