• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Diyarbakır artık akıllı telefonlarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır ile ilgili tarihi ve turistik yerleri, otel, lokanta, ulaşım gibi hizmet rehberinin olduğu uygulamayı tüm akıllı telefonlara taşıdı.

 

Diyarbakır ile ilgili bilgilere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla turizme yönelik veriler akıllı telefon sistemine taşındı. Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dil seçeneklerinin yer aldığı uygulama, Androit telefonlarda "Google Play"dan "diyarbakir" kelimesi yazılarak indirilebiliyor. Apple telefonlarda da "Apple Store"den yine "diyarbakir" kelimesi arandığında çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi logosu tıklanarak indirilebiliyor.

 

Uygulamada Diyarbakır'ın tarihi yerlerinde burçları, cami ve medreseleri, kiliseleri, köprüleri, köşk ve konakları, kapıları, han ve hamamları, türbe ve çeşmeleri ile ilçelerinde bulunan gezilecek ve görülecek mağara ve anıtsal yapılar yer alıyor.

 

Diyarbakır'ın yeni yüzü ise "Yeni Şehir" adı altında kategorize edildi. Uygulamada, alışveriş merkezleri, kültürel kurumlar, resmi kurumlar, fuar alanları, sinemalar, hastaneler, eczaneler gibi kent yaşamında gerekli olabilecek her şey bulunuyor. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir