• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
`Dindar bir nesil sadece istemekle olmaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Okulların açılması, yine pek çok sıkıntıyı beraberinde getirdiğini belirten Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi, "Bu sıkıntılardan biri de hiç kuşkusuz ibadet özgürlüğü ve ibadet edilecek mekânların olmayışıdır." dedi.

Sayısal verilere bakıldığında Türkiye`de 10 bin 418 lisede 4 milyon 995 bin 623 öğrenci öğrenim gördüğünü ifade eden Bayraktar, "Bunu yanı sıra 254 bin 895 öğretmen de görev yapmaktadır. Bu veriler bize, 75 milyonluk ülke nüfusunun yüzde 7`sinin eğitim sahasında olduğunu göstermektedir. Eğitim camiasında bulunan bu kadar çok insanın ibadet konusunda hala sıkıntı çekmesi, ülkemize yakışmamaktadır. En temel insan haklarından biri de hiç kuşkusuz İbadet özgürlüğüdür. Böylesi bir hakkın hala çözüme ulaşmaması ise büyük bir eksikliktir. Ülkemiz bu ayıptan bir an evvel kurtulmalıdır." diye konuştu.

"Eğitim gören milyonlarca öğrencimizin, ibadet etmek için bodrum katlarına veya kalorifer dairelerine mahkûm edilmesi artık son bulmalıdır" diyen Bayraktar, "Dindar bir nesil sadece ifadelerle değil çalışmak olur. Eğer dindar bir nesil yetiştirmek istiyorsak öncelikle evlatlarımızı eğiterek şuurlandırmalıyız. Ayrıca okullarda ibadet edecekleri nezih ve temiz mekânları oluşturmalıyız. Yoksa okullarda İslami eğitim verilmeden ve ibadet edilecek mekânlar oluşturmadan, dindar bir nesilden söz etmek hiç gerçekçi olmaz. Özlem duyduğumuz bir neslin inşası laf üreterek değil samimi bir şekilde çalışmaktan geçer. Okullarda gereksiz onca şey için özel mekânlar tahsis edilip çeşitli düzenlemeler yapılırken, söz konusu ibadet olunca iş değişmektedir. Oysaki aynı çaba ibadet edilecek bir mescit için de gösterilmelidir. Hatta daha da fazla özen gösterilmelidir." dedi.

Son olarak idarecilere seslenene Bayraktar, şunları söyledi, "Eğer ibadet özgürlüğü hususunda gerçek manada bir reform gerçekleştirmek istiyorsanız, ilk önce halkımızı ibadet hususunda bilinçlendirmelisiniz. Ayrıca her yerde rahatça ve huzur içinde ibadet edebilecek mekânlar tesis etmelisiniz. Unutmayalım ki bir toplumun refahı, dinini bilen bireylerin artmasıyla mümkündür. Huzur ve refahı başka bir yerde aramaya kalkarsak hataya düşmüş oluruz. Mevla`m hepimize bu hususta başarı ikram eylesin!" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir