• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Rusya, Suriye`deki silahların `imha programına` katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RUSYA - Rusya Cumhurbaşkanı Putin`in Ortadoğu Özel Temsilcisi Bogdanov, Suriye`nin kitle imha silahlarının imhası programında Rus uzmanların da yer alacağını söyledi.

Bogdanov,Rus uzmanların BM`nin Suriye`nin kitle imha silahlarını imha programının bütün aşamasında bulunacaklarını bildirdi. Bogdanov konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ``Öngörülen ekiplerin yapısı ile ilgili olarak net bir bilgi verememekle birlikte, gerçekleştirilecek operasyonun tüm etaplarına doğrudan ve kesin bir şekilde katılım göstereceğiz.`` dedi.


Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından Suriye`deki kimyasal silahların tasfiye edilmesine yönelik olarak yürütülecek faaliyetler kapsamında çalışacak ekiplerde Rus uzmanların da yer alacağını belirten Bogdanov, bu denetçi uzmanların söz konusu operasyonun tüm etaplarına aktif olarak katılım göstereceğini belirtti.

Rusya`nın BM`lerdeki daimi temsilcisi Vitali Çorkin de Suriye kitle imha silahlarının imhası konusundaki gelişmelerin olumlu bir sürece girdiğini belirterek, Rusya`nın da bu silahların imhasında yer alacağını söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir