• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Bingöl'de toplu açılış ve temel atma töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Çeşitli temas ve açılışlarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni, Katı Atık Düzenli Çöp Depolama Alanı ve Atıksu Arıtma Tesisi için düzenlenen açılış törenine katıldı.


Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Pazartesi günü Sayın Başbakanımız yeni bir Demokratikleşme Paketi açıkladı. Burada önemli eşikler var önemli adımlar var ama bunlar artarak devam edecek." dedi.


Bingöl'ü kalkındırmak için sarf ettikleri gayretlerinin devam edeceğini belirten Bakan Bayraktar şunları söyledi, "Bütün imkânlar ölçüsünde İzmir'de ne varsa Bingöl'de de olmasını için çalışıyoruz. Ankara'da ne varsa Iğdır'da da olması için çalışıyoruz. Tüm Türkiye'yi kardeşlik hukukunu artırmaya beraberliği bütünlüğü artırmaya kaynaşmaya bütünleştirmeye çalışıyoruz."



"Artık işkence, faili meçhuller ve olağan üstü hal yok"
Açılış ve temel atma töreninde söz alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bingöl dik duruşu ve haksızlığa karşı tavizsiz tavrıyla örnek bir şehirdir. Bunu 12 Eylül Anayasası'nın oylamasında gördük. Yüzde 90'larla askeri vesayete hayır diyen tek şehir... Bu onur bize yeter de artar. Türkiye çok şükür demokrasi içinde değişen, kalkınan ve gelişen bir ülke… Artık işkence, faili meçhuller ve olağan üstü hal yok." dedi.



Her sabah Türk'üm demek zorunda değilim
Hizmetlerinin her alanda devam ettiğini söyleyen Bingöl Milletvekili Eşref Taş, "El ele vererek yaptığımız bu hizmetler Bingöl ve Bingöllüler içindir. Bunları halkımız zaten görüyor ve bilmektedirler. Bizler sadece kalkınma ile değil, demokratikleşme paketleriyle de hizmet ediyoruz. Bugüne kadar bizlere bazı şeyler dayatıldı. Ama bugün bu dayatmaları kaldırdık. Ben Zazayım. Her sabah Türküm demek zorunda değilim. Bu sorunların hepsini ortadan kaldırdık. Bu yapılan hizmetler bazılarının zoruna gidiyor. Dağdan gelip insanları evlerinden götürenler, artık bunları yapamıyor. Çünkü bunların önünü kestik. Hizmet bir ili daha güzel ve daha refah bir hayat standardına kavuşturmak içindir. Ve Bingöl bunu fazlasıyla hak ediyor." ifadelerine yer verdi.



Bingöl'ün 40 yıllık sorununu çözdük
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Bingöl 40 yıldır altyapı sorununun çözüme kavuşmasını bekliyordu. Bugün bu sorunu ortadan kaldırdık. Bununla birlikte üst yapı da ağırlık verdik. Onu da yakında bitireceğiz inşallah. Yıllardır Bingöl'ün atık suyu derelere ve ovaya akıtılıyordu. Bu da hem ürün hem toprak kirlenmesine sebep oluyordu. Ama bugün yaptığımız arıtma tesisi ile artık ovamıza temiz su akmaktadır. Çöp sorunu yıllardır devam ediyordu. Fakat katı atık depolama alanıyla bu surunu da giderdik. Çöpler gelişi güzel depolandığı için Bingöl'ün çehresini çirkinleştiriyordu. Ama bugün depolama alanıyla Bingöl'ümüz daha da güzelleşecek. Kentsel dönüşüm projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Tamamlanan evler hak sahiplerine verildi. Yapımı devam edenler ise en kısa sürede sahiplerine verilecektir." ifadelerini kullandı.



Bugüne kadar 5 bin 546 konut yapılmıştır.
Atalay'dan sonra söz alan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "Kentsel dönüşümde hak sahipleri ile mutabakata vardık. Bazı hak sahiplerinin arazilerinde istimlâk yoluyla aldık. Bingöl'de bin 333 konut yapılacaktır. Bunlar Bingöl Belediyesi ile anlaşmalı bir şekilde 2 etap halinde olacaktır.1.etap 713 konut, cami, hizmet binası ve spor tesisleri şeklinde olacaktır. 2.Etap ise 620 konut olacaktır. TOKİ olarak Bingöl'e yaptığımız hizmetler bunlarla sınırlı değildir. Okul, hastane sağlık ocakları ve spor tesisleri yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar toplamda 5 bin 546 konut yaptık. Ve inşallah bu hizmetlerimiz daha da artarak devam edecektir." dedi. (Nihat Kanat/Salih Gönül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir