• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
ZEUS’LU MİLLİ EĞİTİM!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanıp müfredata alınan ilköğretim kitaplarında yer alan bilgiler okuyanları şok etti. İlköğretim 8. sınıfların Türkçe kitabında İslam dininin değerlerine hakaret edilirken Yunan mitolojisine övgüler diziliyor. Skandal bilgilerle dolu kitapta, İslami kıyafetlere savaş açılırken, halifelik sakıncalı kurum olarak gösteriliyor.

Yasaklarla çağdaşlaştık!

Kitabın 38. sayfasında ise halifeliğin kaldırılması, tekke ve zaviyelerin kapatılması ve İslami kıyafetlerin yasaklanması gibi çirkin uygulamalar çağdaşlaşma ve ilericilik olarak lanse ediliyor. İslam düşmanlığının ilericilikmiş gibi anlatıldığı kitapta genç beyinler adeta zehirleniyor. Kendi inancına düşman bireyler yetiştirmek için yazıldığından şüphe duyulmayacak kitapta, ilericilik adına yapılan bu uygulamalar, “Böylece ülkemiz, çağdaş, ileri bir devlet niteliğine kavuştu. Batılılaşma çabaları, Atatürk’ün ‘ulusallaşma’ ve ‘çağdaşlaşma’ başlıkları altında toplayabileceğimiz devrimleriyle gerçekçi, akılcı yola girdi” denilerek övülüyor.

İktidarın “dindar nesil” yetiştirmek için tavsiye ettiği ders kitapları Yunan tanrısı(!) Övülüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan 8. sınıf Türkçe ders kitabının 10. sayfasında ‘Meraklı Pandora ve Konuşan Sandık’ başlıklı bölümde Yunan mitolojisinde tanrı olarak gösterilen Zeus’u ‘Tanrılar Tanrısı’ olarak övülerek genç zihinlere adeta tavsiye ediliyor. İlerleyen sayfalarda “Günlerden bir gün, Pandora’yla Epimetheus yine sevinç içinde dans edip oyun oynarken Haber Tanrısı Hermes’i gördüler. Hermes tanrıların, özellikle de Tarılar Tanrısı Zeus’un habercisiydi. Omuzunda koskoca bir tahta sandık taşıyordu” şeklindeki sapkın ifadeler yer alıyor. Yunan Mitoloji Tanrısı’nın Türkçe kitabında ne işi olduğunu, neden ballandıra ballandıra anlatıldığının cevabını kimse bilmiyor.

Halifelik Sakıncalı Kurummuş

KİTABIN 36. sayfasında yer alan ‘Atatürk (Kişiliği, İlkeleri, Düşünceleri)’ başlıklı yazıda İslam dini için önemli olan Halifelik ve İslami giyim tarzı sakıncalı ve gericilik olarak gösterilmiş. Müslüman çocuklara sunulan bu çirkin bilgiler çocukların o temiz zihnini karıştıran cinsten. İşte kitapta yer alan o çirkin ifadeler, “3 Mart 1924 günü, çıkarılan bir yasa ile padişahlık gibi sakıncalı bir kurum olan halifelik kaldırıldı.”

Takke Ve Sarık Aşağılanıyor

SÖZ konusu kitapta Müslümanların taktığı takke ve sarık ise şu ifadelerle aşağılanmak isteniyor; “2 Eylül 1925’te ülkemizin geri kalmasına yol açan tekkeler, türbeler, zaviyeler kaldırıldı.” Yazının devamında ise İslami giyim şeklini de sakıncalı listesine alan kitapta şu ibareler yer alıyor: “25 Ekim 1925’te külah, fes, takke, kavuk, sarık vb. çağdışı kıyafetler ve giyimler yasaklandı.”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda okutulmak üzere her yıl olduğu gibi bu yılda çocuklara kitaplar dağıtıldı. Dindar nesil yetiştireceğini iddia eden hükümetin bu dağıttığı kitapların Müslümanlıkla uzaktan yakından alakası olmadığı ortaya çıktı. MEB’in dağıttığı 8.sınıf Türkçe ders kitabında skandal ifadelerin yer aldığı görüldü. Kitapta İslam dininde önemli bir yeri olan Halifelik ve İslami giyim tarzları aşağılanırken Yunan Mitolojisinde yer alan Zeus ‘tanrılar tanrısı’ olarak lanse ediliyor. Yapılan bu tahribat bir nesli daha göz göre göre kaybetmemize neden oluyor. Yıllardır yapılan bu tür tahribatlara ise ‘dindar nesil yetiştireceğini ilke edinen!’ hükümetin ise sessiz kalması gözden kaçmadı.

Tanrılar tanrısı zeus!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda okutulması için dağıtılan 8.sınıf Türkçe ders kitabının 10. Sayfasında ‘Meraklı Pandora ve Konuşan Sandık’ başlıklı bölümde Yunan Mitolojisinde tanrı olarak gösterilen Zeus’u ‘Tanrılar Tanrısı’ olarak lanse ederek genç beyinleri bulandırıyor. MEB tarafından okullara ders kitabı olarak dağıtılan kitapta yer alan o skandal ifadelerin yer aldığı o kısım da “Günlerden bir gün, Pandora’yla Epimetheus yine sevinç içinde dans edip oyun oynarken Haber Tanrısı Hermes’i gördüler. Hermes tanrıların, özellikle de Tarılar Tanrısı Zeus’un habercisiydi. Omuzunda koskoca bir tahta sandık taşıyordu” şeklindeki sapkın ifadeler yer alıyor.

Sakıncalı kurum halifelik!

8.sınıf Türkçe ders kitabının 36.sayfasında yer alan ‘Atatürk (Kişiliği, İlkeleri, Düşünceleri)’ başlıklı yazıda İslam dini için önemli olan Halifelik ve İslami giyim tarzı sakıncalı ve gericilik olarak gösterilmiş. Müslüman çocuklara sunulan bu çirkin bilgiler çocukların o temiz zihnini karıştıran cinsten. İşte kitapta yer alan o çirkin ifadeler, “ 3 Mart 1924 günü, çıkarılan bir yasa ile padişahlık gibi sakıncalı bir kurum olan halifelik kaldırıldı.”

Takke Ve Sarık Çağdışı Kıyafet

Bunlarla da sınırlı kalmayan tahribat tekke ve zaviyeler içinde devam ediyor. Söz konusu kitapta Müslümanların taktığı takke ve sarık ise şu ifadelerle aşağılanıyor, “2 Eylül 1925’te ülkemizin geri kalmasına yol açan tekkeler, türbeler, zaviyeler kaldırıldı. Yazının devamında ise İslami giyim şeklini de sakıncalı listesine alan kitapta şu ibareler yer alıyor ‘ 25 Ekim 1925’te külah, fes, takke, kavuk, sarık vb. çağdışı kıyafetler ve giyimler yasaklandı’

Yasaklarla çağdaşlaştık!

Yazının devamının yer aldığı 38. Sayfada ise Cumhuriyetin Müslümanlara vurduğu en büyük darbelerden biri olan ve başörtüsü yasakçılarının en büyük dayanağı olan halifeliğin kaldırılması, tekke ve zaviyelerin kapatılması ve İslami kıyafetlerin yasaklanması gibi çirkin uygulamalar çağdaşlaşma ve ilericilik olarak lanse ediliyor. Bu tür İslam düşmanlığının bariz örnekleri olan uygulamaları ilericilikmiş gibi anlatılan kitapta genç beyinler adeta zehirleniyor. Kendi inancına düşman yetiştirmeyi kendine ilke edinmiş Milli Eğitimin derslerde okutulması için dağıttığı o çirkin bilgilerin yer aldığı kitapta yer alan o satırlar ise şöyle “ Böylece ülkemiz, çağdaş, ileri bir devlet niteliğine kavuştu. Batılılaşma çabaları, Atatürk’ün “ulusallaşma” ve “çağdaşlaşma” başlıkları altında toplayabileceğimiz devrimleriyle gerçekçi, akılcı yola girdi.”

Milligazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir