• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
Malatya Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Malatya Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını, Meclis Başkan Vekili Mehmet Şehitoğlu Başkanlığında bu gün gerçekleştirdi.

 

Gündem dışı verilen tekliflerin görüşülmesinin ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

Gündem maddeleri arasında yer alan 2014 mali yılı belediye bütçesi ile 2014 mali yılı belediye ücret tarifeleri, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

Gündemde bulunan bazı maddeler de bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere ertelendi.

 

Meclis Toplantısı'nda ayrıca, S Plaka tahsis harç ücretlerinin S plaka Yönetmeliğinde belirtilen minibüs ve otobüs tanımlamalarına göre koltuk sayıları 16 + 1 olan araçlardan 13 bin TL, 16 + 1 üstü araçlardan ise 17 bin TL olarak 6495 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre düzenlenmesi kabul edildi.

 

Gündem maddeleri arasında mahalle isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili madde görüşüldü.

 

Yenihamam Mahallesi'nde bulunan ve Malatya Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Eski Şire Pazarı bitişiğinde bulunan iş hanında yer alan bağımsız iki bölümün sosyal amaçlı kullanılmak üzere satın alınması için Encümene yetki verildi.

 

Gündem maddelerine ilave edilen İller Bankası'ndan kredi kullanılması ile ilgili Belediye Başkanı'na yetki verilmesi konusu da görüşülerek kabul edildi.

 

Gündemde bulunan imar maddelerini de görüşen Belediye Meclisi, bazı maddeleri karara bağlarken, bazı maddeleri de imar komisyonuna havale etti. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir