• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Karanlıktan bunalan halk aydınlık etrafında buluşacaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Said Şahin, bombalı saldırıya uğrayan Sahabe Der İskenderpaşa Temsilciliğini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Burada bir açıklama yapan Şahin, karanlık zihniyetin bunalttığı halkın, bir gün aydınlık etrafında buluşacağını ifade etti.HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Said Şahin Sahabe Der yönetim ve üyelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 
Sahabe-Der`in sahabenin misyonunu üstlenen bir dernek olduğunu ifade eden Şahin, "Bu dönemde bu asırda sahabe misyonunu üstlenmek kolay değil. Nasıl ki o dönemde sahabeler hak düşmanları tarafından saldırıya uğradılarsa ve batılın hedefinde oldularsa, Resulullah (s.a.v)`ın ashabı bu çileli yollardan geçtiyse bu asrın da elbette ki Ebu Cehillerin hedef alacağı kişi ve yerler çoğunlukla Sahabe misyonunu yüklenmiş olanlar olacaktır. Sahabe-Der gerçekten de ağır bir yükün altına girmiş Rabbim yardımcıları olsun" dedi.
 
`Derin devletin kendisi maalesef karanlığı besliyor`
Bu ülkede karanlığı besleyen derin devletin olduğuna dikkat çeken Şahin, bu tür saldırıların Müslümanların azimlerini kırmaktan ziyade azimlerini arttıracağını ifade etti. Şahin, açıklamasının devamında, "Her ne kadar saldırılar karanlıklarda yapılsa da karanlık ellerce yapılsa da aslında failleri malum çevrelerdir, çok da karanlık çevreler değildir. Tamam, aydınlık düşmanı karanlık çevrelerdir fakat failleri karanlık çevreler olsa da meçhul değildirler. Ve maalesef bu ülkede karanlığı besleyenler vardır. Derin devletin kendisi maalesef karanlığı besliyor ve maalesef emniyetin içerisinde karanlığı besleyenler vardır. Bu devletin 90 yıllık cumhuriyetinin kurumlarında karanlığı besleyenler vardır" şeklinde konuştu.
 
`Saldırganlara karşı girişimde bulunmamak onları desteklemektir`
İslam`a düşmanlık etrafında İslam`ın toplum içerisinde yayılmasını engellemek amacıyla İslam`ı birinci tehdit olarak gören karanlık çevrelerin İslami faaliyetler karşısında birleştiklerinin altını çizen Şahin, "Bu çevrelerden biri saldırıda bulunuyor, öbürü ortam hazırlıyor, bir başkası kendisine yönelik bir girişimde bulunmaksızın aslında onu cesaretlendiriyor. Aslında ona karanlık yerlerde belki beraberce planladıkları şeyler olarak da bakılabilir. Ancak bu çok da net olmasa da birbirlerini beslemeleri çok nettir" ifadelerine yer verdi.
 
`Failler malumdur ama girişim yok`
Şahin açıklamasının devamında, saldırganların açıkça saldırıyı üstlenmelerine rağmen devlet güçlerinin hiçbir girişimde bulunmamasına da tepki gösterdi. Bölgede yaşanan saldırılar olmasına rağmen herhangi bir şekilde faillere dair girişimlerde bulunmadığına vurgu yapan Şahin, "Bunlar internet adreslerinde açıkça saldırıları üsteleniyorlar. Tabi bu ülkenin bilişim uzmanları var, aynı zaman da emniyet birimleri vardır. Ve başkasına yönelik bu türden bırakın yani sitesi belli olmayan, gerçek adres üzerinden yapılmayan bazı internet suçlarına yönelik sahte adresleri tespit edip faili ortaya çıkarıyorlar. Bunlar şu anda kendi resmi adreslerinden bunu üstleniyorlarsa ve saldırının adresi belliyse çok rahat ortaya çıkarılabilir fakat maalesef birbirlerini besliyorlar" diyerek saldırılara duyarsız kalınmasını eleştirdi.
 
Bu tür saldırıların bölgede halkın nezdinde açıkça ortaya çıkacağını ümit ettiklerini söyleyen Şahin son olarak,"Resulullah`a (s.a.v) da saldırıldı. Saldırıldıkça O güçlendi. O zaman olduğu gibi bu devirde de aydınlığı arayan karanlık zihniyetin, karanlık çevrelerin sıkboğaz ettiği, daraltıp bunalttığı halk kitlesi o aydınlık etrafında buluşacaktır" şeklinde kaydetti.
(Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir