• DOLAR 32.449
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2476.23
  • ...
Can Suyu Havuzu yabani hayvanalara umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Küresel ısınma ve yaz kuraklığı nedeniyle kaynak sularında azalma meydana geldiğinden dolayı Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, toplam 80 adet can suyu havuzunun yapımına başladı.

Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü, Tarsus Şefliği Melemez Mevkiinde yapılan can suyu havuzlarıyla ilgili olarak Orman Bölge Müdürü Abit Baca yapmış olduğu açıklamada; " Fazla bir maliyet gerektirmeyen bu havuzların, sıcağın ve kuraklığın hissedildiği dönemlerde doğal dengeyi koruma yönünde çok önemli bir fonksiyonu vardır. Ormanlarımızda bu zamana kadar sadece kuş yuvası asılmakta iken, artık bunlarla beraber birçok yere can suyu havuzları yapmaktayız. Ama bu asla yeterli olmayacak. "dedi.

Baca, "Doğayı seven, çevreci olan ve doğal yaşama önem veren vatandaşlarımıza da buradan sesleniyorum; Gelin sizin de bir havuzunuz olsun. 500 ile 600 TL arasında maliyeti olan havuzlardan yaptırmak isteyen herkese kapımız açık. Yaptırılan her havuz ormandaki arıların, böceklerin, sincap, tavşan gibi yabani hayvanların ve tabi ki kuşların ve evcil hayvanların su ihtiyaçlarını giderecekleri yerler olacaktır." dedi.
(A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir