• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Urfa'da madde bağımlısı 10 bin kişi var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Geçtiğimiz Eylül ayında Harran Kapı Aile Mezarlığında ölü olarak bulunan Mahmut Yıldıztaş'ın hayatını kaybettiği yerde açıklamada bulunan Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilcisi Muharrem Çelik, Şanlıurfa'da madde bağımlısı 10 bin kişinin olduğunu söyledi.


Çelik şöyle konuştu: "23 Eylül'de burada Mahmut Yıldıztaş isminde bir gencimiz eroinden hayatını kaybetti. Biz Türkiye Yeşilay cemiyeti Şanlıurfa temsilcisi olarak bu konuya dikkat çekmek ve bu konuya tedbir alınsın diye bu açıklamayı yapma gereğini hissettiklerini söyleyen Çelik, "Gerek ilimizde, gerek ülkemizde madde bağımlılığı hızla artmakta. Bunun için ciddi tedbirlerin alınması için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Buna benzer gençlerimizi topluma kazandırmak. Bunun önüne geçmek için çok ciddi tedbirler almak zorundayız. Yanı başımızda Suriye'de savaş oluyor mısır'da savaş oluyor ve bu savaş kadar tehlikeli bir savaşta ülkemizde oluyor madde bağımlılığı savaşı." şeklinde konuştu.

"Gençlerimiz artık esrar eroini hayatın bir parçası haline getirmiş biz bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın derken bu yılan yarın büyük bir ejderha olup hayatımızı tamamıyla tehdit edecektir." diyen Çelik, "Bugün çarşıda rahatlıkla dolaşabiliyorsak yarın dolaşamayacağımızı belirtmek isterim.Resmi rakamlara göre suç işlemiş 2 bin 8 yüz kişi suç işlemiş. Birde bunları satıcı olarak kullanıcı olarak düşünün bunların çevresini 10'ar kişiden hesap ederseniz Şanlıurfa'da 10 bin madde bağımlısı var diyebiliriz."

Çelik açıklamalarına şöyle devam etti: "Yeşilay cemiyetinin oluşturulması ve hayata geçirilmesi ve eğitim faaliyetlerine geçilmesi yerel yöneticilerin önümüzdeki seçimlerde 3 belediyemiz olacak bu belediyelerin gençlik merkezlerini oluşturması gerekiyor. Yanı başımızda Antep var bu konuda uyuşturucuya bulaşan gençlerin nasıl tedavi edileceği konusunda örneklik teşkil ediyor. Bunlara meslek kazandırıyor, hem ev veriyor. Urfa bu konuda çok geridedir. Tuvaletlerde mezarlıklarda sağda solda gençlerin ölüm haberlerini duyuyoruz. Bu gençlerin madde bulamadıkları için hayatımızı tehdit ediyor. Bu insanlar para bulmak için her şeyi yapabilirler. Kriz anında maddeye ulaşmak için her şeyi yapabilirler. Bunlar Allah birdir derse inanın başka bir şeye inanmayın. Madde bulmak için her şeyi yapabilirler. Bunlar bizim insanlarımız bunları dışlamıyorum Allah yardımcıları olsun." (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir