• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Bakanlar Bingöl'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi temasta bulunmak için Bingöl'e geldiler. Bakanlar, Hükümet Konağı önünde yapılan karşılama töreninden sonra valilik binasında valilik özel defterini imzaladılar.

 

Kısa bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, Sayın Bakanın şehrimize gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kentsel dönüşüm projesi, katı atık depolama alanı ve belediye eski hizmet binasının yıkımı hakkında bilgi veren Yılmaz, hizmetlerin devam edeceğini vurguladı.

 

Bingöl'e gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Bayraktar, "Malumunuz Bingöl, fay hatları üzerinde olan bir şehir. Bu nedenle buraya ayrı bir önem veriyoruz. Kentsel dönüşüm, altyapı ve üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Tüm Türkiye'de bu projeleri uyguluyoruz. Ama doğu illerine yönelik çalışmalarımız daha fazladır. İsteyen vatandaşlarımız başvurup evlerinin depreme dayanıklı olup olmadığını kontrol edebilirler. Evini yapmak isteyenlerin 18 aylık kiralarını biz ödüyoruz. Bunun yanında kredi almak isteyenlerin yüzde 4 faiz oranlarını ödüyoruz. Yapılacak evle ilgili de harç paralarından ve vergi borçlarından muaf tutuyoruz."dedi. (M.Salih Gönül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir