• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Zulmün olduğu yerde demokrasi olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul'da düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, haksızlığın ve zulmün kol gezdiği yerlerde özgürlüklerden, demokrasiden söz edilemeyeceğine söyledi.

 

"Zulmün olduğu yerde demokrasi olmaz"
Erdoağn, "Bir ülkede demokrasi işlemiyorsa, insan haklarına riayet edilmiyorsa, temel hak ve özgürlükler güvence altına alınmamışsa, o ülkenin gelişmişliğinden bahsetmek mümkün değildir. Ekonomik zenginlik, doğal kaynaklar, stratejik konum gibi Allah vergisi sebeplerle elde edilebilir, doğru kullanılırsa da maddi refahın kaynağı olabilir. Gelişmişliğin diğer unsurlarının bir toplumda kendi kendine oluşması mümkün değildir. Bunlar ancak eğitimle topluma mal edilebilecek, eğitimle güçlendirilebilecek, eğitimle bir medeniyet dinamiği haline getirilebilecek hususlardır." dedi.

 

"BM'yi felç olmuş bir halde görüyorum"
İnsan hayatının hiçe sayıldığı yerde hak ve özgürlükten söz edilemeyeceğinin altını çizen Erdoğan, "Savaşın, çatışmanın, ölümün olduğu yerde bu kavramların hiçbirinin anlamı yoktur. Dünyanın, bir yanda refahın ve tüketimin, diğer yanda sefaletin ve zulmün sınırları zorladığı bir iklimde yoluna daha fazla devam etmesi mümkün değil. Bu çarpıklığa seyirci kalmaya devam etmek, dünyanın kendi kendini zehirlemesine göz yummaktır. Unutmamalıdır ki, bu ateş, eninde sonunda herkese değer ve herkesi yakar.

 

Biz bunun için Birleşmiş Milletler (BM) ve BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, küresel yönetimde söz sahibi uluslararası örgütlerin yapılarında reforma gidilmesi gerektiğini savunuyoruz. Zira sürekli tıkanan, ideolojik yaklaşımlarla maalesef kendini yenileyemeyen bir BM Güvenlik Konseyi'nin, dünya barışına katkı sağlaması mümkün değildir. Şu anda da BM Güvenlik Konseyi'ni doğrusu ben de Felç olmuş bir halde görüyorum." şeklinde konuştu. (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir