• DOLAR 32.499
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2488.296
  • ...
Mutki yol çalışmasında sona doğru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Mutki ilçesinin büyük sıkıntılarından biri olan yol çilesinde sona doğru gelindi. 1,3 kilometrelik duble yol Ekim ayına yetiştirilecek.

Yapımı devam eden yol çalışması hakkında açıklamada bulunan Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, ilçelerinin gelişmesine ve büyümesine vesile olacak olan yol çalışmasının bitme aşamasına gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bu hizmetin hızla inşasına başlanılarak şekillenmesi bizleri ve halkımızı çok sevindirmiştir.

Karayolları ve Yüklenici firma yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde inşallah Ekim ayı sonuna kadar bu yol çalışmasını bitirilerek ilçemiz ulaşımına açılmasını bekliyoruz. Yeni giriş yolumuzun hizmete girmesiyle birlikte Mutki ilçemiz 1,3 kilometrelik büyük bir caddeye kavuşacaktır."

Barlak, "Başta köylerimizden yolcu taşımacılığı yapan yolcu minibüslerimiz ve vatandaşımızın hususi araçları çoğu zaman ilçeye uğramadan, İl merkezine, İl Merkezinden İlçeye uğramadan köylerine gitmekteydiler. Kısa zamanda trafiğe açılacak olan bu güzergâhın kullanması ile İlçe ekonomisi ciddi bir büyümeye ve gelişmeye vesile olacaktır.

Bununla birlikte İlçemiz üç yol mevkiinden Öğretmen evi Müdürlüğü girişine kadar olan güzergâhta da orta refüjlü, çift şeritli yolumuzun bu yıl yapılarak bitirilmesini bekliyoruz." diye konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir