• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Urfada CHP Kayyuma Düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Karataş, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, bir yılı aşkın süredir devam ettirdiği başkanlık görevini bırakma kararı aldığını belirtti.

Parti içerisindeki bazı gruplarla anlaşmazlık yaşadığı için istifa ettiğini ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

"Özellikle Kürt sorunu ve çözüm süreciyle ilgili partimle bazı farklılıklarım oldu. Aslında partimle değil parti içerisindeki bazı gruplarla anlaşmazlık ve çatışmalarımız oldu. Ama ben doğru yaptığıma inanıyorum. Bunun neticesinde parti içi hedef haline geldik. İl başkanı olarak partimi her yerde gururla temsil ettim. Urfa`yı genel merkez ve ülke genelinde bir yere taşıdım. Bu bizi bir hedef haline getirdi. Fakat bunun sonucunda partideki diğer bir grubun kentteki uzantıları burada sorun oluşturmaya başladı."

Karataş, problemin yaklaşık 3 aydır devam ettiğini aktardı.

Partideki bir grubun kentte yaptığı bir operasyonla karşılaştıklarını savunan Karataş, "Partinin içinde bulunduğu durum burada siyaset yapmamızı artık imkansız kılıyor. Bunlara cevap olarak istifa yöntemini seçtik" diye konuştu.

Kendisiyle beraber yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun görevlerinden ayrılmalarının söz konusu olduğunu vurgulayan Karataş, istifaların devamı halinde il yönetiminin kayyuma devredilebileceğini sözlerine ekledi 

Bu haberler de ilginizi çekebilir