• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
D.Ü'de Uluslararası "İPALTE 2013" kongresi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ile İsviçre'nin St. Gallen Eğitim Fakültesi ve Almanya Dortmund Üniversitesi işbirliği ile İPALTE 2013 "Öğretmen Yetiştirmede Uluslararası Perspektifte Yeni Yaklaşımlar" konulu kongre, Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleştirildi.

 

Kongrenin açılış konuşmasında İPALTE 2013'ün, öğretmen eğitimi ve uluslararası bir organizasyon olması sebebiyle önemli bir program olduğunu söyleyen Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, "Eğer bir ülke gelişmek istiyorsa eğitime, dolayısıyla öğretmen eğitimine önem vermelidir" dedi.

 

Eğitimin, tüm toplumları yönlendiren, topluma kalite katan önemli bir faktör olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, bu çalışmanın, karşılıklı öğrenci değişimi çerçevesinde kültürel kaynaşmaya vesile olması sebebiyle önem arz ettiğini vurguladı.

 

Bu işbirliği vesilesiyle Dicle Üniversitesinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İsviçre St. Gallen Eğitim Fakültesi Rektör Yardımcısı Haidi Derungs Brucker, bugünkü kongrenin, 4 yıldır yürütülen çalışmanın ilk görünen çalışmalarından bir tanesi olduğunu anlattı. Bu çalışmada iki önemli noktayı ön plana çıkarmak istediğini kaydeden Brucker, "birincisi işbirliğinin içeriğiyle; öğretmen eğitiminin sınırlar ötesi bir çalışmayla ele alınması, ikincisi insani yanı, insani olarak bizleri tecrübeleri ile zenginleştiren, yakınlaştıran bir yanı var" diye belirtti.

 

Ortak hedefe ulaşmak için beraberce hareket edeceklerini söyleyen Almanya Dortmund Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Thomas Goll, Dortmund'da Türk ve Kürt kökenli ailelerin ve öğrencilerin bulunduğunu ve bunların Almanya ve Türkiye arasında köprü görevi gördüğünü, bu köprüyü güçlendirmek ve bu köprüden geliş, geçişi hızlandırmak istediklerini söyledi.

 

Programın, 3 gün boyunca farklı oturumlarla devam edeceği ifade edildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir