• DOLAR 32.562
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2426.32
  • ...
YYÜ ile DPI arasında işbirliği toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile İngiltere merkezli Demokratik Gelişim Enstitüsü (DPI) işbirliği ile "Çatışma Çözümlemesinde Kadının Rolü" konulu uluslararası katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.


Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, , CHP Milletvekili Melda Onur, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür'ün yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütleri ve dernek yetkilileri katıldı.


Toplantıda konuşan YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, kadının toplumda önemli bir rolünün olduğunu belirterek, "Kadının toplumsal ve siyasal hayata katılımının güçlendirilmesinin önemi herkesin malumudur. Biz üniversite olarak kadınların sosyal hayata katılımı konusunda yaptığımız çalışmaların yanı sıra Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezimizde de sorunların tespiti ve çözümüne yönelik bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Böyle bir toplantının Van'da yapılması bizi sevindirmiştir. Toplantının verimli geçmesini diliyorum." temennisinde bulundu.


Demokratik Gelişim Enstitüsü Türkiye Koordinatörü Kerim Yıldız ise yaptığı konuşmada, Demokratik Gelişim Enstitüsü'nün bu toplantıları üniversitelerle birlikte düzenlediklerini belirterek, toplantıların amacının toplumu barışa hazırlamak olduğunu kaydetti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir