• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Diyarbakır'da 23 ton uyuşturucu ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, , Diyarbakır Valiliği içerisinde bulunan İl Dernekler Müdürlüğü toplantı salonunda İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Hilmi Atalay ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven ile birlikte, Lice'nin Bağlan Köyü yakınlarındaki operasyonla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

 

Diyarbakır halkını uyuşturucu belasından uzak tutmak için bütün kurumlarla büyük bir çaba içerisine girdiklerini ifade eden Vali Kıraç, 2013 Mayıs ayından itibaren uyuşturucuya yönelik 198 baskın yapıldığını ve bu baskınlarda 47 Milyon 893 bin kök kenevirin imha edildiğini belirtti.

 

Piyasa değeri 85 milyon TL
Diyarbakır'ın Lice ilçesi Bağlan köyü yakınlarında dün yapılan baskınlarda 350 Jandarma ve polisin görev aldığını sözlerine ekleyen Vali Kıraç, "Operasyon 2 bin metrekare alanda tüm tedbirler alınarak yapıldı. 20 bin kök kenevir ele geçirildi. Bu 19 ton toz, 4 ton kubar, 23 ton uyuşturucu madde demektir ve piyasa değeri de 85 milyon TL'dir." dedi.

 

Vali Kıraç, Diyarbakır halkının da uyuşturucuyla mücadeleye büyük destek verdiğini belirterek, "Diyarbakır halkı uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar istemiyor. Bu kötü alışkanlığın Diyarbakır'a hiçbir faydası yok ve bir arkadaşımızın dediği gibi Diyarbakır'ın imajını bozuyor. Diyarbakır halkı verdiği destek ile bundan sonra da uyuşturucu belası ile mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Vali Kıraç, Diyarbakır'ın artık terörle uyuşturucu ile anılmak yerine, Edebiyat, şiir ve sempozyumlarla anılması ve dünya gündeminde bu etkinliklerle bilinmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Basın mensuplarının çözüm sürecinin uyuşturucu baskınlarındaki etkisiyle ilgili sorusuna Vali Kıraç, "Çözüm süreci kesinlikle etkili oldu. Güvenlik güçleri asli görevleri olan önleyici zabıta işlerine yani asli işlerine döndü. Daha evvelde asıl yaptığı terörle mücadeleydi. Terörle mücadele istisnai bir durumdur. Güvenlik güçlerinin asil işi halkın huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamaktır. Önleyici zabıta görevlerini yerine getirerek suç oluşmadan önlemektir" şeklinde konuştu.

 

'Birle yüz bin arasında fark yok'
Baskınlarda ele geçirilen 20 bin kök kenevirin 4 milyon insanı zehirleyebileceğini ifade eden Vali Kıraç, "Aslında rakam çok önemli değil. Bizim için bir gencimiz, bir çocuğumuzun, bir kadının, bir yaşlının değeriyle 100 binin farkı yok. Biz 'bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir' diyen bir inanca sahibiz. Burada kaç kişi de olsa önemli değil ortada bir insan mağduriyeti var. Vicdani ve ilgili mevzuat çerçevesinde, sorumluluklarımız çerçevesinde müdahale etmek durumundayız ve bunu da yapacağız" diyerek konuşmasını noktaladı. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir