• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrenci velileri okuldaki sorunlara çözüm için eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR- Yeni eğitim ve öğretimin başlamasıyla, eğitimdeki aksaklıklar her alanda kendini göstermeye devam ediyor. Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan 25 yıllık okul binalarından birinin duvarında oluşan çatlaklığın bir yıldan uzun bir zaman geçmesine rağmen halen yapılmamasına ve okulda yapılmayan temizlikten dolayı öğrenci velileri okulun bulunduğu caddede yol kapatma eylemi yaparak Milli Eğitim Müdür'ünü göreve davet etti.

 

Okul önünde yol kapatma eylemi yapan öğrenci velileri, çocuklarının eğitim öğretim gördüğü sınıflarda 90 öğrencinin eğitim gördüğünü, sınıfların âdete çöp yığını hale geldiğini, temizlik personeli olmadığından dolayı bazı sınıflarda öğrencilere temizlik yapıldığı ayrıca okul yönetiminin ailelerden okul temizliği adı altında 10 lira para istendiği iddia ettiler.

 

'İhale yapıldı, okulu onaran yok'
Öğrenci velileri adına okulun önünde basın açıklaması yapan Metin Çindemir, yetkililerin bütün olup bitenlere kayıtsız kaldığını ifade ederek, "Huzurevleri ilkokulunda okuyan öğrencilerimizin çekmiş oldukları sıkıntıları kamunun ve yetkililerin dikkatine sunmak için toplandık. Okulda bulunan bin 510 öğrenciye, sadece 9 derslikte eğitim verilmeye çalışılıyor. Buna göre bir sınıfa ortalama 90 kişi düşüyor. Okulun diğer bölümünde 2 yıl önce oluşan çatlaklardan dolayı çocuklarımız oradaki dersliklerden faydalanamıyorlar. Yine aynı şekilde 2 yıl önce bu hasarlı bölümün tadilat ihalesi yapılmasına rağmen halen okula bir çivi dahi çakılmamıştır" dedi.

 

'100 öğrenci okula başlayamadı'
Dönem başında yaklaşık 200 öğrencinin başka okula gönderildiğini ifade eden Çindemir, "Okul kendi kapımızdadır çocuğumuzu yakın okula gönderemiyoruz servis tutarak ve para vererek başka okula gönderiyoruz. Öğrencilerin başka okula gönderilmesiyle ailelerde mağdur edildi. Aileler servis tutmak zorunda bırakıldı bu durum maddi gücü düşük olan aileler için sıkıntı oluşturdu. Yaklaşık 100 öğrenci evlerinin önünde okul bulunmasına rağmen bu yıl okula başlayamadı." dedi.

 

'Çocuklarımız dışarda kaldı'
Çocuklarının dışarıda kaldığını, hangi kapıya gittiler ise bütün kapıların yüzlerine kapandığını dile getiren Çindemir, "Sorunu Huzurevleri İlkokulu Müdürüne ilettiğimizde Müdür Bey sorumluluğun İl Milli Eğitim Müdürlüğünde olduğunu söyledi. Yetkililer sorumlulukları üzerine almadığından dolayı olan bizim masum çocuklarımıza oluyor çocuklarımız eğitim ve öğretimlerinden geri kalıyor." diyerek sitemde bulundu.

 

'Çocuklarımız kötü kokular içerisinde eve geliyor'
Adını vermek istemeyen öğrenci velisi, Huzurevleri İlkokulu'nun sınıf içlerinin temizlenmediği için sınıflarda kötü kokular geldiğini iddia ederek, "Çocuklarımız okuldaki bakımsızlıktan ötürü sürekli hastalanıyorlar. Bu okula bir çare bulsunlar. Okul müdürünün yanına kadar gittik çocuklara yazıktır, okulda temizlik yapılmadığı için benim çocuğum kusmaya başladı. Sorunlarımızın çözülmesi için illaki eylem mi yapmamız gerekiyor? Ne olur yetkililer bu halimizi görsün ve sorunlarımızı biran önce çözsünler." şeklinde konuştu.

 

'Milli Eğitim Müdürü ve eski vali soruna ilgisiz kaldılar'
Diğer okullarda sınıf mevcudunun 30 ya da 40 kişi olduğunu söyleyen öğrenci velisi Mehmet Koyuncu ise, "Bu okulda 5 çocuğum okuyor. Diğer okullarda sınıf mevcudu 30-40 kişi iken benim kızımın bulunduğu sınıfın mevcudu 90 kişiden fazladır. Bu durum hem bize, hem de çocuklarımıza ders veren öğretmenlere haksızlıktır. Bir öğretmen 90 kişilik bir sınıfta kiminle ilgilenecek? Öğretmenler verdikleri ödevleri kontrol etmeye kalkışsa ders biter. Bu okul 2 yıldır böyle sorunlu olmasına rağmen gelip yapmıyorlar. Bakanlığı aradık, Milli Eğitim'i aradık eski vali ile görüştük hepsi sorunu geçiştirdi, kimse sorunumuzla ilgilenmedi. Hiç bir yetkili samimi değil " şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

'Yetkililer çocuklarını getirip burada okutsun'
Öğrenci velisi Koyuncu, konuşmasının devamında, "Yetkililerin hangisinin çocuğu gelip böyle bir ortamda okuyor? Eğer çocuklarını burada okutacaklarsa bizim çocuklarımız da okusun, biz de bu durumu kabulleniriz. Hem çocuklarımıza eğitim vermiyorlar, hem de ondan sonra gelip 'Diyarbakırlılar kapkaççı olmuş, uyuşturucu kullanıyor, sondan birinci olmuş gibi' şeyler söylüyorlar. Böyle bir eğitim ortamında ne bekliyorlar ki?" diye sordu.

 

Koyuncu, son olarak okulun kapısının çok işlek caddeye açıldığını ve sık sık trafik kazalarının yaşandığını belirterek, " Buradan gecen bir araba bir çocuğa çarptı ve öldü. 1 öğrenci ise yaraladı. Sözkonusu sorunu müdüre ve müdür yardımcısına söylemişim polise söylemişim kaymakama da söylemişim yazık değimli" diyerek vurdumduymazlığa tepki gösterdi.

 

Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri öğrenci velileri ikna etmesinin ardından eylem sona erdi. (Yakup Moğulgani, M.said Adiyaman - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir