• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Somalili öğrencilere en güzel hediyeyi verdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- İnsani Yardım Vakfı İHH Somali'de Kur'an-ı Kerim hediye etti. Kur'an-ı Kerim'in çok az evde bulunduğu ülkede, her şeye rağmen Kur'an eğitimine büyük önem veriliyor. Kur'an kurslarında bulunan kitaplarında kullanılamayacak derecede yıpranmış olması, eğitim sorununu daha da büyütüyor.

Bir dizi yardım faaliyetinde bulunmak için Somali'ye giden İHH ekipleri, Soupbulo bölgesinde bir Kur'an kursunu ziyaret etti. Açık bir alanda, kumlar üzerinde eğitimlerine devam eden öğrencilere 100 adet Kuran-ı Kerim takdim edildi.

İHH Afrika Kur'an-ı Kerim Dağıtım Projesi
İnsanların eğitim almakta büyük sıkıntı çektiği Afrika'da, öğrenciler okuma yazmayı ve temel dini bilgileri uygunsuz koşullarda öğrenmeye çalışıyor. Yaşanılan tüm zorluklara rağmen kendine ait bir eğitim sistemi oluşturmayı başarmış olan Müslümanlar, bölgedeki geleneksel eğitim metotlarını kullanmaya devam ediyorlar.

"Luh" adı verilen tahta levhalar üzerine yazılan bilgi ve ayetlerin ezberlendikten sonra tekrar silinmesi şeklinde işleyen eğitim sistemi, Afrikalı Müslümanların ne kadar zor şartlar altında öğrenmeye çalıştıklarını gösteriyor. Defter ve kaleme ulaşmakta büyük sıkıntı yaşayan Müslüman halk, bu zor şartlara rağmen, misyoner okullarına gitmeyerek kendi eğitim sistemlerinde öğrenim hayatlarına devam ediyorlar.

İHH, bu nedenlerden dolayı dini eğitimin daha düzgün şartlarda verilebilmesi için Afrika'da Kur'an-ı Kerim Dağıtım Projesi'ni başlattı.(Enes Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir