• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
Kablo hırsızları yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana'nın Pozantı, Karaisalı, Aladağ, İmamoğlu, Kozan, Saimbeyli ve Feke ilçeleriyle Osmaniye'nin Kadirli ve Sumbas ilçeleri kırsal alanlarında yere döşenmiş olan veya direkler arasından geçmekte olan Türk Telekom'a ait haberleşme ve enerji nakil kablolarının kesilerek çalınması olaylarının artması üzerine düzenlenen baskınlarda, kabloları keserek çaldıkları belirlenen 8 suçüstü yakalandı.

 

Hırsızlık çete üyelerinin, keserek çaldıkları kabloları önce çalılık alana saklayıp, daha sonra kiraladıkları otomobillerle yakma bölgesi olarak seçtikleri yere taşıdıkları, bu çalışmaları yaparken şüphe çekmemek içinde, yanlarında ailelerini getirdikleri belirlendi.

 

Elde ettikleri bakır telleri satmak için Adana'da bir hurdacıyla anlaştıkları öğrenilen zanlılar, bu hurdacının örgüt elemanlarına avans olarak para verdiği ve kullanmaları için onlara araç kiraladığı, çaldıkları kabloları araç ile naklederken yolda jandarma kontrol noktası oluşturulup oluşturulmadığını tespit etmek üzere gözcü ayarladığı belirtildi.

 

Şüphelilerin şu ana kadar 30 kilometrelik alandan keserek çaldıkları bakır kablolar ile vatandaşın iletişim özgürlüğünü engellemenin yanı sıra, Türk Telekom Müdürlüğü'nü yaklaşık 600 bin TL zarara uğrattıkları ve elde ettikleri bakır telleri hurdacıya satarak 90-100 bin TL. haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

 

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 3 ruhsatsız otomatik av tüfeği, 1 faturasız kurusıkı tabanca ve bu tabancaya ait 59 kurusıkı fişek, 180 kilo plastiğinden arındırılmış bakır tel, 850 kilo ayırım işlemi yapılmamış enerji nakil kablosu, 1 tel kesme makası, 1 testere, 4 cep telefonu ve 4 sim kart ele geçirildi.

 

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli makamlarca yasal işlem başlatıldı (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir