• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Geleceğin mucitleri Esenler 'de yetişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- Esenler'de eğitim gören 9-15 yaş arası öğrencilerin sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV), geleceğin mucitlerini yetiştiriyor.

Esenler Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü ve Mucitler Atölyesi ortaklığında verilen eğitimle çocuklar, bilimin gizemli ve şaşırtan dünyasına yolculuk ediyor. Bilimsel araştırma ve çalışma yöntemlerini çocuklara öğretmek ve sevdirmek amacıyla verilen eğitimlerde; eğlenceli deney, matematik zekâ, robot atölyesi, suyu kaynatan buz, beyaz baloncuklar, devasa köpükler, renkli kıvılcımlar, sihirli kumbara, çivili yatak ve kar oluşturma gibi dersler işleniyor.

BİLİME İLGİ DUYMAYA BAŞLADILAR
Aldıkları dersler sayesinde bilimsel deneyler yapma fırsatı yakalayan küçük mucitler, bilimin gizemli dünyasına yaptıkları yolculukla keyifli dakikalar geçiriyorlar.

Öğrenciler, Birlik Mahallesi ve Çiftehavuzlar Mahallesi ESGEV'lerde yapılan derslerde, fen bilimine ve deneylere yönelik merak ettikleri konuları eğitimcilere sorma fırsatı da yakalıyorlar. Öğrenciler, aldıkları dersler ve yaptıkları deneyler sayesinde bilime daha çok ilgi duymaya başladıklarını ifade ediyorlar.(Muhammed Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir