• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
HABER MRK - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, kurum tarafından işverenlere verilen teşviklerin istihdamın artırılması amacıyla önemli fırsatlar sağladığını söyledi.


6 aydan 54 aya kadar verilen sigorta pirim teşviklerinin işsizliği önlemenin yanı sıra işveren maliyetlerini düşürdüğünü vurgulayan Yazıcı, "İstihdamın artırılması amacıyla bu teşvikleri veriyoruz. Gerekli şartları taşıyan tüm işverenler bu teşviklerden faydalanabilir." diye konuştu.


Yazıcı teşvik sisteminin ayrıntıları ve yararlanma koşullarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. 31 Aralık 2015 tarihine kadar İŞKUR'a başvuran işverenlerin teşviklerden faydalanabileceğini hatırlatan Yazıcı şöyle konuştu: "Özel sektör işyerleri tarafından işe alınan her bir sigortalı için sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı işe alındıkları tarihten itibaren İŞKUR tarafından karşılanacak. Özel sektör işyerlerinin bu teşviklerden yararlanabilmeleri için işe aldıkları kişilerin 6 ay süredir işsiz olmaları ve son 6 aylık sigortalı çalışan ortalamasına ilave olmaları gerekiyor."


Teşviklerin özellikle kadınlar ve gençlerin istihdamını artıracağına dikkat çeken Yazıcı, 18-29 yaş arası erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların 48 ay, mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenlerin veya İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından mezun olanların 36 ay, hiçbir belge veya niteliğe sahip olmayanların ise 24 ay süreyle teşviklerden yararlanabileceğini ifade etti.


Yazıcı, 29 yaşından büyük erkeklerden mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların, mesleki teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenlerin ya da İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından mezun olanların 24 ay süreyle teşviklerden faydalanabileceğini belirterek, özel sektör işyerlerinin işgücü taleplerini İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasından karşılamaları durumunda tüm bu sürelere ilave olarak 6 ay daha teşvik verildiğini bildirdi.


Yazıcı ayrıca, teşviklerin bir iş sözleşmesine tabi olarak çalışırken mesleki yeterlik belgesi alanlar veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenleri de kapsadığını, bu şartların yerine getirilmesi durumunda çalışanların 12 ay süreyle sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarının İŞKUR tarafından karşılandığını söyledi. (İLKHA)