• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Hizbullah Sanıklarına Kırmızı Bülten
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-Hizbullah ana davasının görülmesine devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya bu davadan tutuklu sanık Cevad Işıklı ile bir başka Hizbullah davasından tutuklu bulunan ve örgütün yöneticilerinden olduğu belirtilen Hacı İnan getirildi.

Medyanın Yoğun Baskısı Nedeniyle Yakalandık!

Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Cevad Işıklı, hakkında herhangi bir delil bulunmadığını söyleyerek beraatını talep etti. Sanık Hacı İnan da hakkında herhangi bir delil bulunmadığını savunarak, CMK 102`den tahliye edildikten 10 gün sonra başka bir dosyadan ve aynı suçlamalarla tutuklandığını söyledi. İnan, "Nedenini sorduğumda medyanın yoğun baskısı nedeniyle yakaladıklarını söylediler. İki dosyada da delil yoktur, beraatımı istiyorum" dedi.

3 Sanığa Kırmızı Bülten

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme aldığı ara kararları açıkladı. Mahkeme tutukluluk sürelerini belirleyen CMK`nın 102. maddesi gereğinde 2011 Ocak`ta tahliye edilen sanıklar İlyas Kutulman, Burhan Ekineker ve İbrahim Evliyaoğlu hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Mahkeme yakalama kararına gerekçe olarak, sanıkların `imza atma` yükümlülüğünü yerine getirmemelerini gösterdi. Ayrıca sanıkların yurtdışına kaçmış olma ihtimaline karşılık haklarında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi.

İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir