• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Yollar yap-boz tahtasına döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi, kenar mahallelerdeki köstebek yuvasını andıran yolların asfaltlanması ve iyileştirilmesi yerine, Batman'ın çarşı bölgesindeki kaldırımları birbiriyle uyuşmadığı bahanesiyle sökmeye devam ederek, yenisini takıyor. Duruma tepki gösteren halk ise, belediyeden yatırımları daha sağlıklı yere harcaması çağrısında bulunuyor.


Kaldırım sökme çalışmalarına tepki gösteren çevre esnafı ise, yaklaşık 3 yıl önce yapılan kaldırımların tekrar sökülmesini seçimlerin yaklaşmasına bağlıyor.


Çevre esnafın Muhammed Ata Zengin, belediyeye sitem ederek, belediyenin boş yere para harcadığını ileri sürdü.


Zengin, yapılan çalışmaların sadece merkezi yerlerde olduğunu ve belediyenin görevinin düzgün olan yerleri yıkıp baştan yapmak olmadığını vurgulayarak, "Seçimler öncesi yapılan bu kaldırım yıkımlarına bir anlam veremedik. Yaklaşık 3 yıl önce yapılan bu kaldırımlar, seçimler öncesi tekrardan yapılmasına karşıyız. Belediye asıl yapması gerekeni yapmıyor. Buraya yapılacak yatırımların daha hayırlı ve güzel kullanılmasını bekliyoruz. Buralara harcanan paraları yardıma muhtaç insanlara vermelerini ve okullara destek çıkmalarını istiyoruz." dedi.


Çalışma yapan yetkililer, kaldırım taşları arasında farklılık olduğunu ve yenileme çalışmasına gidildiğini ileri sürerek, bu yüzden mevcut kaldırımları yıktıklarını iddia ediyor. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir