• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Sanık Paşa Muhabiri Tehdit Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SKANDAL GEREKÇE: NE NOT TUTUYORSUN?

Önceki günkü duruşmanın öğleden sonraki oturumunda ve duruşma bitimindeki  olay şöyle yaşandı: Sanık emekli Korg. Yıldırım Türker’in çapraz sorgusu sırasında soru yönelten duruşma savcısı Kemal Çetin’e laf atan tutuksuz sanık emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, ASDER Kayseri Şube Başkanı Halit Erdoğan’la tartıştı. Eşiyle birlikte izleyici sıralarında oturan 28 Şubat mağduru Erdoğan’a yönelik hamle yapan Kılıçarslan’ı yanındaki diğer sanıklar kollarından tutarak, “Başına iş açacaksın. Bu kadar insan var” uyarısında bulundular.

Zaman zaman Erdoğan’a bakarak yumruğunu sıkan ve parmaklarını çıtlatarak oflayan Kılıçarslan, bu sefer de tartışmayı not alan Akit muhabirine sataştı. “Gazeteci arkadaş, gel buraya! Ne not tutuyorsun?” diyen sanık Kılıçarslan, muhabirin cevabından sonra “Mahkeme heyeti duymadı bunları. Yazma bunları. Yazarsan seni mahkemeye veririm” dedi. Arkadaşlarının uyarılarına aldırış etmeyen Kılıçarslan, “Not tutmamı engelleyemezsiniz” diyen Akit muhabirine “Çık dışarı anlatayım sana” şeklinde tehditler savurdu. Emekli Tuğgeneral Kılıçarslan, duruşma bitiminde koridorda kolundan tutup kenara çektiği Akit muhabirine vurmaya çalıştı. Toplanan tutuksuz sanık arkadaşları ve yakınlarına “Kimse yanımıza gelmesin” diye bağıran Kılıçarslan, Akit muhabirinin tepkisi ve polisin araya girmesi üzerine geri çekildi. Kılıçarslan’ın yanındaki diğer tutuksuz sanık ve sanık yakınlarının da Akit muhabirine hakaret ederek sözlü sataşmada bulunması dikkatlerden kaçmadı. Sanık Kılıçarslan, geçtiğimiz haftalarda mahkeme heyetince tahliye edilmişti.

“ÜZÜCÜ BİR OLAY YAŞANMADAN TUTUKLANSIN”

Müşteki ASDER Kayseri Şube Başkanı Halit Erdoğan, sanık Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan’ın saldırgan tutumuyla ilgili Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne şikayet dilekçesi sundu. Başkan Tayyar Köksal tarafından okunan dilekçesinde Erdoğan, sanık Yıldırım Türker’in sorgusu sırasında Savcı Kemal Çetin’in sorusu üzerine “Çok bekletiyorsunuz” şeklinde oturduğu yerden laf atan Kılıçarslan’a “Biz çok bekledik, biraz da siz bekleyin” cevabını verdiğini hatırlattı.

Erdoğan, bunun üzerine “Kes sesini!” diye bağıran Kılıçarslan’ın, agresif bir tavır içine girerek şahsına ve yanında oturan eşi üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını belirtti. Sanık avukatlarının Kılıçarslan’ı ön sıralara aldığını aktaran Erdoğan, daha fazla sorun yaşamamak adına eşiyle birlikte duruşma salonunu erken terk ettiğini ifade etti.


Erdoğan dilekçesinde, “Mahkemenizden tutuksuz sanık Abdullah Kılıçarslan’ı psikolojisinin bozuk olduğu, agresif tavır ve hareketlerinden dolayı herhangi bir müessif olaya sebebiyet vermeme adına; sanığın psikolojik durumu göz önüne alınarak tutuklanmasına, iyi halinin olmadığına karar verilmesini arz ederim” dedi.

MAHKEME 8 KİŞİYİ DAHA BIRAKTI

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Genelkurmay Başkanlığı ve MGK Genel Sekreterliği’ne ayrı ayrı müzekkere yazılarak, emekli Org. Fevzi Türkeri’nin 28 Şubat 1997 tarihindeki MGK toplantısında yaptığı irtica sunumu tutanaklarının istenmesini kararlaştırdı. Mahkeme ayrıca, 54. Hükümetin istifasına kadar hangi vekillerin hangi tarihlerde istifa ettiğinin TBMM Başkanlığı’na sorulmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Hayri Bülent Alpkaya, Erdal Şenel, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Yücel Özsır, Oğuz Kalelioğlu, İsmail Ruhsar Sümer ve Metin Yaşar Yükselen’i adli kontrol şartıyla tahliye etti. Mahkeme heyeti, geçtiğimiz haftalarda 10 sanık hakkında daha tahliye kararı vermişti. Mahkeme heyeti, saldırgan tavırlarıyla dikkat çeken sanık Tuğg. Abdullah Kılıçarslan’ın yeniden tutuklanması talebini de reddetti. Duruşma, 23 Ekim tarihine ertelendi.

YENİ AKİT
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir