• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Demokratikleşme paketi olumlu, fakat yetersiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Rasim Taşcan, hükümet tarafından açıklanan demokratikleşme paketini olumlu, ama yetersiz bulduklarını, "Darbeci zihniyetle beslenen illegal yapılanmalar nedeniyle geciken bir adım. Fakat yine de olumlu buluyor ve devamının gelmesini umuyoruz" dedi.

Pakette birçok önemli eksiklik var
Taşcan yaptığı açıklamada, "Kamu çalışanlarının kılık kıyafetini sınırlayan yönetmeliğin değiştirilerek başörtüsü özgürlüğü getirilecek olması bizleri memnun etmiştir. Ancak bunun yanında kız öğrencilerinin başörtüleriyle okullarına devamlarını sağlayacak düzenlemenin yapılmamış olması, Emniyet ve TSK çalışanları ile Hakim-Savcıların başörtüsü özgürlüğünden faydalanamayacak olması büyük bir eksikliktir. Ayrıca erkek kamu görevlilerinin özellikle öğretmenlerin kravat zorunluluğunun kaldırılarak daha rahat kıyafetlerle görevlerini icra etmelerinin önü açılmalıdır." ifadelerini kullandı.

21.yüzyıla yakışmayan ve çağdışı bulduğumuz ilkokullarda andımızın okutulması uygulamasına son verilmesinin önemli bir gelişme olduğuna vurgu yapan Taşcan, "Her gün okullarda çocuklarımıza andımızın okutularak yalan söyletildiği bu faşist uygulamanın kaldırılmasını önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Bu, her Müslüman Kürt evladının bir talebiydi. Geç de olsa bu talebin yerine getirilmesi bizleri memnun etmiştir." dedi.

Kürtçe dâhil olmak üzere diğer dil ve lehçelerde özel okullarda eğitim hakkının verilmiş olmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Taşcan, "Memurlara siyasi partilere üye olma hakkının verilecek olması ile ülkemizde daha kaliteli ve verimli bir zeminde siyaset yapılacağını ve ülkenin geleceğini etkileyen kararların daha isabetli verileceğini düşünüyoruz." diyerek konuşmasına son verdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir