• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Hamas`tan Mısır`ın Akil İnsanlarına Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Mısırlı yetkililerden Mısır’da bir kısım medyanın Filistin direnişi, Gazze ve Hamas’a karşı görülmemiş bir şekilde sürdürdüğü kışkırtmalara karşı durmalarını istedi.

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri yaptığı açıklamada, Gazze ve Filistin direnişine karşı sürdürülen kampanyanın Siyonist işgalciye hizmet ettiğini ve sadece Filistin davasına değil Mısır`ın ulusal güvenliğine de zarar verdiğini söyleyerek, “Üzülerek belirtelim ki Mısır’daki bazı medya kaynakları Gazze ve Filistin direnişine karşı kışkırtıcı yalan haberler yaymaya devam ediyor. Bununla direnişi ve Filistin halkını karaladıkları gibi Filistin halkına saldırıların da önünü açıyorlar. Bu kampanya ve saldırılar işgalci Siyonistlerin hedefleriyle örtüşüyor. O nedenle Mısır medyasının Filistin halkına ve direnişine karşı sürdürdüğü saldırganlığa son vermesi gerekir” dedi.

Mısır’ın akil insanlarına da seslenen Ebu Zuhri şu çağrıyı yaptı:“Mısır’daki sorumluluk sahibi insanlarla akil insanların Filistin’den önce Mısır’ı kötüleyen bu kampanyaya karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyoruz. İnsanı daha çok dehşete düşüren durum ise, basının düşman olarak İsrail’i değil de Filistin’i göstermesinden sonra artık Filisin davasının Mısır için ulusal bir sorun olmaktan çıkarılmasıdır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir