• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Bu beldede 3 bin kişiye bir doktor düşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkeze 60, Hani ilçesine ise 8 Km uzaklıkta bulunan yaklaşık 5 bin nüfuslu Gürbüz Beldesi sakinleri, beldede doktor eksikliği olduğunu ve kış aylarında elektriklerinin haftalarca gelmediğini ifade ederek yetkililerden yardım istiyorlar.

 5 bin nüfuslu bir belde olduklarını ama beldede 2 doktorun bulunduğunu ifade eden belde sakinleri, civar köy ve çevrelerden gelen hastaları da saydıklarında beldede tedavi olmanın imkansız olduğunu dile getirerek, yetkililerden beldelerine bir hastane yapılmasını veya beldedeki doktor sayısını artırmalarını istedi.

 Beldenin büyüklüğü ve civar köylerden gelen hastalar nedeniyle 2 doktorun yetersiz olduğunu dile getiren belde sakini Bünyamin Kaya, "Beldemizde 2 doktor ve sağlık ocağı var ama ihtiyacı karşılamıyor. Beldemiz birçok merkez ilçe nüfusundan büyük olduğundan dolayı diğer ilçelere nazaran doktora ihtiyacımız daha fazladır." dedi.

 Belde nüfusunun kalabalık olmasının sağlık açısından ciddi sorunları da beraberinde getirdiğini söyleyen Kaya, "Özellikle hafta sonları ve günün belli saatlerinden sonra doktorların olmaması sıkıntılarımızı ciddi şekilde artırıyor. Örneğin acil bir durum olduğunda buradan ya Hani ilçesine gidiyoruz ya da Diyarbakır merkeze gitmek zorunda kalıyoruz bu da bizim için ciddi sıkıntıdır." ifadelerini kullandı.

 Beldelerine küçük de olsa bir hastanenin yapılmasını buna imkân yoksa doktor sayısının artırılmasını istediklerini belirten Kaya, "Doktorların beldeye geliş gidişleri de sorun oluyor bunun için burada kalan doktorlara kalacak yer yapılmalı ve beldeler cazibeli hale getirilmelidir. Yetkililerin bizleri seçim zamanında tek hatırlamalarını istemiyoruz." şeklinde konuştu.

 Sağlık ocağı ve doktor eksikliğinin yanı sıra beldelerinde özellikle kış aylarında ciddi elektrik sorunu olduğunun altını çizen belde sakinleri, yetkilerden sorunlarına çözüm üretmelerini istediklerini ifade ederek kırsalda yaşayan insanlara karşı empati kurulmasını istediklerini belirttiler.

 Kış ayının gelmesiyle elektriğe hasret kaldıklarını söyleyen belde sakinlerinden Faik Aslan, " Elektrik trafolarında bir sorun çıktı mı bir hafta elektriksiz kaldığımız oluyor. Civar köylerin elektrikleri de bizim beldenin trafosuna bağlı olduğu için oralarda meydana gelen en ufak bir arızada bizim beldenin elektriklerini de kesiyorlar ve bu yüzden biz de elektriksiz kalıyoruz." şeklinde ifade etti.

 5 bin nüfuslu bir belde olduklarını ve trafo eksikliklerinin olduğunu hatırlatan Aslan, yetkililerden tek isteklerinin onları karanlığa mahkûm etmemeleri ve kendilerine biran önce yardım etmeleri olduğunu söyledi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir