• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
94 yaşındaki kadını katlettiler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Budist vahşeti sınır tanımıyor
Budistlerin Müslümanlara yönelik şiddeti 94 yaşındaki bir kadını öldürmeye kadar vardı! Myanmar’da, ülkenin batısında yaşlı bir Müslüman kadın Budistler tarafından vahşice öldürüldü, Müslümanlara ait 70’ten fazla ev ateşe verildi.
 
Polis yetkilisi Kyaw Naing, çatışmaların Thandwe kasabasına 20 km mesafedeki Thabyachaing köyünde yoğunlaştığını belirterek, olaylar sırasında 94 yaşında Müslüman bir kadının, aldığı sayısız bıçak darbeleri yüzünden hayatını kaybettiğini, 70-80 evin ateşe verildiğini söyledi.
 
Thandwe’deki çatışmaların çıkış noktasının Budist bir taksi şoförüyle Müslüman bir dükkân sahibi arasında hafta sonu çıkan tartışma olduğu ve kısa süreliğine kontrol altına alınan olayların yeniden patlak verdiği belirtiliyor.
 
Bu arada Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, güya “bölgedeki soruna uzun vadeli bir çözüm aramak” üzere gittiği Arakan’da incelemelerini sürdürüyor.
 
Saldırıların, Sein’in Arakan’a yaptığı sözde inceleme amaçlı ‘ziyaret’ sırasında yoğunlaşması ise manidar. Nüfusunun büyük çoğunluğunu Budistlerin oluşturduğu Myanmar’da Haziran 2012’de başlayan gerginlik, büyük çoğunluğu Müslüman yüzlerce kişinin ölümüne neden olmuş, olaylar yüzünden 140 bin civarında kişi yer değiştirmek zorunda kalmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir