• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Temel eğitimden orta eğitime geçiş toplantısında e-konferans yöntemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sistemi Suphi Öner Öğretmenevi Tarsus Salonunda yapılan toplantı ile tanıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik'in e-konferans yöntemiyle katıldığı bilgilendirme toplantısında; İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Eğitim Denetmenleri Başkanı Metin Öztürk ve Eğitim Denetmenleri hazır bulundu.

 

Yeni sınav sistemi ile öğretmen ve okul müdürlerinin rolünü artırmayı amaçladıklarını ifade eden Çelik, "Hedefimiz öğrencilerimizin evrensel normlarda, problem çözme yeteneği gelişmiş, 21'inci yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetişmesidir" diye konuştu.

 

Sosyal etkinliklerin de sınav sisteminde önemli bir yer tutması için çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Çelik, yeni bir sınav getirmediklerini mevcut sistemde Fen, Matematik, Türkçe, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkîlap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinde dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesinin ortak yapılacağını söyledi.

 

Ortak yapılacak sınavlara ilişkin açıklamalarına devam eden Çelik, "Ortak sınava giremeyecek öğrenci geçerli bir mazeret sunmak şartıyla önceden belirlenecek sınav merkezlerinde sınava alınacak, bu sınavlara giren öğrencilere ise aynı sorular kesinlikle sorulmayacak. Sınav puanının yüzde 70'i, yılsonu başarı ortalamasının ise yüzde 30'u yerleştirmede esas olacak" şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir