• DOLAR 32.514
  • EURO 34.619
  • ALTIN 2500.722
  • ...
Perinçek, Fethullah Gülen Benimle Görüşmek İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA`nın haberine göre, Ziyarete bir vakıf adına geldiklerini söyleyen 12 kişilik heyetle İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi`nde görüştüğünü savunan Perinçek, bu kişilerin kendisine Fethullah Gülen`in selam ve saygılarını getirdiklerini söylediklerini aktardı. Perinçek, heyetin kendisine, ``Fethullah Gülen`in görüşmek istediğini, ama ne Gülen`in buraya geleceğini ne de kendisinin Fethullah Gülen`e gideceğini bildikleri için bir otelde buluşulacağını, basına fotoğraf çektirilerek barış ve uzlaşma mesajı verileceğini" söylediğini savunarak, ``Ben bu görüşmenin anlamlı olmayacağını bildiğim için reddettim`` dedi.

 

Dün yapılan oturumda, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese`nin, bu teklifi yapanın kim olduğunu sorması üzerine Perinçek, o zaman Gülen cemaatinin ikinci adamı olan Latif Erdoğan ve beraberindekiler olduğunu söyledi.
 

Bu görüşmeden iki gün sonra da Samanyolu televizyonunun ileri gelenlerinden birinin kendisini aradığını ifade eden Perinçek, bu kişinin telefonda, ``Neden böyle bir görüşmeyi reddettiğini sorduğunu, bu görüşmenin 5 milyon dolardan başlayacağını ve İşçi Partisi`nin seçim çalışması için çok faydalı olacağını`` söylediğini dile getirdi.

Tanık Kemalettin Gülen`in, Alparslan Arslan`ın İşçi Partili olduğunu söylediğini hatırlatan Perinçek, ``Ne Alparslan Arslan İşçi Partili herhangi birini aramıştır ne de partinin kapısına gelmiştir, ancak Fethullah Gülen benimle görüşmek istemiştir`` dedi.
 

Perinçek, aslında hiç konuşmayacağını, ancak Aslan`ın İşçi Partili olduğu söylenince, zapta geçmesi için konuştuğunu belirterek, ``2008`de, Fethullah Gülen cemaatinin her yıl düzenlediği Türkçe Olimpiyatları`nın ödül töreninde bir konuşma yapmam için teklif geldi. `Bakanlar da gelecek, sizi protokolde oturtacağız. Bakanlar sizin arkanızda oturacak` dediler. Bunu da kabul etmedim`` şeklinde konuştu.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir