• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
`Mardin Artuklu Üniversitesi`ne büyük ilgi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Pakistan Yükseköğretim Kurulu`nun(HEC daveti üzere İslamabad`ta düzenlenen ve İslâm İşbirliği Teşkilatı(İTT) üyesi ülkelerin üniversite rektörleri ile yükseköğretim kurum başkanlarının da yer aldığı "2013 Rektörler Forumu" na katılmak üzere Pakistan`a gidene Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, üç günlük çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay; Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Pakistan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Atta Ur Rahman, katılımcı rektör ve yükseköğretim temsilcileri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.
 
Pakistan ve İslâm İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin üniversiteleriyle farklı alanlardaki işbirliği konularının ele alındığı bu görüşmelerde ağırlıklı olarak bilimsel çalışmalara ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğu ve aynı zamanda akademisyen, araştırmacı, yayın ve eğitim programlarının değişimini öngören üniversiteler arası ikili ilişkilerin gözden geçirildi.
 
Pakistan`ın başkenti İslamabad`ta ikincisi düzenlenen, Bilgi Teknolojisi Enstitüsü(COMSATS), Pakistan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (ISESCO) temsilcilerinin de hazır bulunduğu "2013 Rektörler Forumu" nda değerlendirmelerde bulunan Prof.Dr.Omay " Türkiye ile İslam Ülkeleri arasındaki akademik ilişkilerin son yıllarda giderek olumlu bir ivme kazanmaya başladığını, Mardin Artuklu Üniversitesi`yle İslam Ülkeleri akademyası arasında azami işbirliği içerisinde olacaklarına inandığını" kaydetti.
 
Bu tür ziyaretlerin bilim insanları ve farklı üniversiteler arasında iletişim kurulmasına katkı sağlayarak nitelikli çalışmaların ortaya çıkarılması için fikir teatisine vesile olması bakımından çok önemli olduğunu belirten Omay " Mardin Artuklu Üniversitesi`nin son dönemlerde eğitim ve bilim alanlarında gerçekleştirdiği atılımlara dikkat çekerek üniversitelerin kendi şehirleriyle bütünleşmeleri gerektiği konusunda bir rol model tesis ettiklerini" belirtti.
 
Türkiye`den 28 Üniversite Rektörünün katılım sağladığı "2013 Rektörler Forumu" nda Mardin Artuklu Üniversitesi İle İslamabad Vakıf Üniversitesi , Peshawar Üniversitesi ve Indus Üniversitesi arasında üniversitelerarası değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen işbirliği protokolleri imzalandı.
(Mehmet Aslan-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir