• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...

KONYA-Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Ekonomist Dergisi'nin Anadolu'nun en büyük 500 büyük şirketi listesine giren Konyalı firmaları tebrik etti.

 

Teşebbüs konusunda sıkıntı yaşamayan Konya'nın, üretimini ihracata yönelttiği son on yıllık dönemde yaptığı atılımın gelecek hedefleri açısından umut verici olduğunu belirten Kaleli, "Anadolu 500'ü oluşturan şirketlerin 2012 yılındaki toplam cirolarının Gayrisafi Yurtiçi Hasıla içindeki payı; 2009-12 dönemleri arasında 1,6 puan yükselerek yüzde 9,4 olarak gerçekleşti. Anadolu şirketlerinin ihracat içerisindeki payları ise yükselerek 2012'de Türkiye'den yapılan ihracattan yüzde 11,7 pay aldılar. Bu başarıya sevinmekle birlikte daha iyisinin olacağını da hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Çünkü Konya'da bu bilgi, bu kültür, bu toprak ve çalışkan insanlar vardır. Konyalı hür teşebbüsün daha çok ve kaliteli üretmek arzunun yanı sıra, ürettiği mala pazar bulma becerisi de her türlü takdire değer bir gelişmedir" dedi.

 

Kaleli,"Yükselen ve yükselmeye devam eden bir Konya, diğer bölgeleri de olumlu etkileyecek ve kalkınma topyekun sağlanacaktır. Zira 3 saatlik bir uçuş mesafesinde yaklaşık 9 trilyon dolarlık bir pazar içinde 1 milyarın üzerinde insan yaşıyor. Konya, yakın coğrafyanın da önemli bir tarımsal üretim merkezidir. Suyla buluşturulacak ve lojistik sorununu çözmüş bir Konya, üretim kapasitesiyle birlikte, bunların sanayi ürünü olarak ihracında da önemli bir merkez olacaktır" diyerek sözlerine son verdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)