• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Fırtına Ağaçları Yerinden Söktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aydın`da etkili olan şiddetli yağış, il genelinde yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde yaşanan fırtına, ağaçların devrilmesine yolaçtı. Alışveriş merkezinin bahçesinde devrilen ağaçlar, otomobillere zarar verdi. Belediye ekipleri, devrilen ağaçları iş makineleriyle kaldırarak yolları trafiğe açtı.

Kruvaziyerin halatları koptu

Kuşadası`nda etkili olan kuvvetli fırtına, ağaçları devirip, iş yerlerinin önünde bulunan sandalye ve masaların sokakta savrulmasına yolaçarken, elektrik tellerini de kopardı.

Sabah saatlerinde Kuşadası Limanı`na yanaşan 4 kruvaziyer gemisi arasında bulunan Ruby Princess"in isimli gemi bağlantı halatlarının kopmasıyla açık denize doğru sürüklendi. Gemi, Kuşadası Ege Ports Limanı römorkörlerine bağlanarak sürüklenmesi engellenirken, ilçeye 890 yolcusuyla gelen "Louis Aura" isimli gemi de fırtına nedeniyle açıkta bekletildi.

Gemiler fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından limana yanaştı.

Yağış ve fırtına diğer ilçelerde de etkili oldu.

Didim`de tekneler koylara sığındı

Didim açıklarındaki tekneler, fırtınadan korunmak amacıyla koylara ve Didim Limanı`na çekilirken, yağış da su baskınlarına neden oldu. Yollarda oluşan su birikintileri ulaşımı güçleştirirken, belediye ekipleri biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı.

Söke ilçesinde ise yağış, pamuk ekimi yapan çiftçileri korkuttu. Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, şiddetli yağmur ve fırtınanın devam etmesi durumda Söke Ovası`ndaki 200 bin dekarda toplanmaya hazır halde bulunan pamuğun kalite kaybına uğrayacağını belirtti.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir