• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
"Suriyeli mültecilere 2 milyar dolar harcandı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Kızılay Bölge Toplantıları kapsamında Batman'a gelen Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, şuana kadar Suriye mültecilerine yaptıkları yardımlar hakkında açıklamada bulundu.

 

'Sığınanlara bakmak boynumuzun borcudur'
Milletin merhamet eli olduğunu söyleyen Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Akar, "Bize sığınan insanları ne pahasına olursa olsun bakmakla mükellefiz. 2 buçuk sene boyunca 16 metrekare bir çadırın içerisinde yaşamak ne demektir herkes bir düşünsün? Bu insanların Türkiye'ye keyif için gelmediğini ve can emniyeti açısından geldiklerini herkes bilmelidir. Bize sığınan insanlarında bakımını, yeme ve içmesini sağlamak boynumuzun borcudur. 2 milyar dolar civarında şuana kadar onlara bir harcama yapıldı." dedi.

 

'Yardımlar devam edecektir'
Suriyeli mültecilere yardımların devam ettiğini belirten Akar, "STK'ların ve Kızılay'ında kendi kaynaklarından yaptıkları yardımlar vardır. Özellikle bize yapılan bağışları bu doğrultuda kullanıyoruz. STK'lar bize yardımlarını ulaştırıyor ve Türkiye dışından bazı yardımlar geliyor. Bizlerde bu yardımları oradaki insanlara iletiyoruz. Bu yardımlar Allah nasip ederse devam edecek. Ta ki bu insanlar ülkelerine dönene kadar bu yardımlar devam edecek. Bugün Suriye'de 4 milyon 900 bin insan yerinden edilmiştir." ifadelerini kullandı.

 

'63 bin ton un sevk edildi'
Kızılay olarak Suriye'ye yaptıkları en büyük yardımlarının Suriye sınırına teşkil edilen 8 noktadan Suriye içine sıfır noktası operasyonu gerçekleştirdiklerini vurgulayan Akar, "Sınırımızdan diğer tarafa yani insani yardıma muhtaç insanlara yardım malzemelerini ulaştırıyoruz. Bu miktar son derece büyük bir miktara ulaştı. Bunlardan bir tanesi ise yaklaşık 63 bin ton un oraya sevk ettik. Diğer tüm gıda ve ilaçları ulaştırıyoruz. Bize verilen tüm bağışları diğer tarafa iletiyoruz. Yardımlarımızda hiçbir ayrım gözetmiyoruz" şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir