• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Camiler Haftası 'Cami, Kadın ve Aile' temasıyla kutlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin İl Müftüsü Ali Melek, "Camiler ve Din Görevliler Haftası" nedeni ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında cami ve din görevlilerinin toplum üzerindeki etkisene değinildi.

 

Bugün sosyal hayatın içerisinde öne çıkan ve insanlık için sorun olan birçok sıkıntının giderilmesinde dinin iyi anlaşılması ve yaşanmasının önemine değinen Vali Güzeloğlu, "Toplumsal birlik ve beraberliğin temin ve tesis edilmesinde, kardeşliğin barışın ve huzurun güçlenmesinde, insanlar arasında yaşanılan sevgisizliğin ilgisizliğin temelinde dinimizin iyi anlaşılamaması yatmaktadır. İşte bu noktada din görevlilerimize hem şahıslarında dini yaşamak hem de yaşadıklarıyla topluma bu değerleri aktarmak ve anlatmak konusunda büyük bir mesuliyet düşüyor." görüşlerini dile getirdi.

 

Bu yılki haftanın teması 'Cami, Kadın ve Aile'
İl Müftüsü Ali Melek ise yaptığı konuşmasında, "Biraz daha vatandaşlarımızla cami birlikteliğini sağlamak, hem de onun yaşatılması ve onun sahiplenilmesini biraz daha içselleştirme amacına dönük olarak vatandaşlarımızın dikkatini çekmek amacıyla her yıl Camiler ve Din Görevliler Haftası kutlanmaktadır. Bu hafta için de, Kutlu Doğum Haftası'nda olduğu gibi bir konu seçilmekte ve öne çıkarılmaktadır. Bu yılki tema 'Cami, Kadın ve Aile' oluşturuyor." dedi.

 

Hafta süresince yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi veren Müftü Melek, "Sohbetlerimiz ve hafta içerisinde gerçekleştireceğimiz etkinlikler hep bu tema çerçevesinde olacak. Din görevlilerimiz de bu konuya katkı sunacak. Biz pilot olarak birkaç camimizde Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece, ailece vatandaşlarımızı camiye gelmeleri konusunda teşvik edeceğiz. Daha sonra bunu sadece bir hafta ile değil de aylık olarak yani her ayın bir gününü belirlemek kaydıyla bunu sürdürmeyi planlıyoruz." diye konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir