• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bu okul Türkiye'nin okulu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Viranşehir ilçesinde okullarda eğitim gören öğrenci ve öğrenci velileri bazı okullarda temizlik olmadığından dolayı tedirginlik içinde olduklarını belirterek yetkililere tepki gösterdiler.

 

Kale Mahallesinde bulunan ve 1500- 2000 öğrencinin eğitim gördüğü Sakarya Okulunda temizlik personelinin bulunmadığını iddia eden veliler, "Bu nedenle ortalık kirden geçilmiyor. Okulun Tuvalet-lavaboları, koridorları, sınıfları ve bahçesinde çöpler hemen göze çarpmakta ve yeterli düzeyde yapılmayan temizlik öğrencilerin sağlığını tehdit etmektedir." diyerek adeta isyan ettiler.

 

Okul idarecileri ise İş Kur'dan temizlik işçisi istediklerini ve henüz kendilerin personel verilmediğini ifade ederek, "Temizlikte yaşanan sıkıntımız bundan İş Kur'un bize temizlik personeli ayarlanmamasından kaynaklanıyor ve en kısa sürede bu sorunun gidereceğiz" açıklamasında bulunundu.

 

Öğrenci velilerinden Mehmet Seyrek çocuklarının hastalanmasından ve bulaşıcı hastalıklara yakalanmasından korktuklarını dile getirerek, " Çocuğum bu sorundan dolayı hepatit B rahatsızlığı geçirdi. Okula girilemiyor. Girildiğinde pis kokuyor. Yetkililerin bir an önce temizlik sorununu hal etmesi lazım" diyerek vurdumduymazlığa tepki gösterdi. (Sabri Acet -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir