• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
ÇGD ve İYAD'tan HÜDA PAR'a iade-i ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Hür Dava Partisi Ağrı İl teşkilatının geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve İnternet Yayıncılar Derneği (İYAD) Ağrı Şube Başkanlarını ev sahibi olarak misafir ettiler. Ziyarette İl Başkanı Burhan Aslan, Merkez İlçe Başkanı Şaban Gökhan ve İl Başkan Yardımcısı Rıfat Yılmaz hazır bulundu.

 

İl Başkanı Burhan Aslan, partilerinin 9 aydır kurulduğunu şu an 46 ilde teşkilatlandıklarını ve yerel seçimlere katılacaklarını belirtti. Partilerinin İslami ve insani değerleri ön planda tutarak ve halkın değerlerine sahip çıkmak için bu maratonda yer aldığını ifade etti.

 

Ziyarette ana gündem maddeleri, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme paketi ve özellikle Doğu ve Güneydoğu'da İslami STK'lara yapılan saldırılar oldu.

 

'AK Parti, bu açıklamalar ile sanki Doğu ve Güneydoğu'yu BDP'ye bırakmak istiyor'
Çağdaş Gazeteciler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Bayram açıklanan Demokratikleşme Paketi maddelerinin Türkiye için yapılması geç kalınmış maddeler olduğunu ifade etti. Bayram, "Bu maddeler geciken maddelerdi. Tabi açıklanan maddeler içerisinde daha somut şeyler bekliyorduk. İşte ana dilde eğitimden tutun da, barış için atılması gereken adımlar, siyasi tutukluların durumu hakkında ve başörtü mevzusunun eğitim ve diğer kurumlar açısından tam olarak çözüme kavuşturulması, Anayasadaki Türk cümlesinin çıkarılıp da Türkiye cümlesinin yerleştirilmesi gibi acilen halledilmesi gereken konular geride bırakıldı. Ve size gelmeden önce Ağrı Barosundaydık, birçok kesimden insan orada mevcut idi ve açıklanan maddeler hiç birini tatmin etmedi. Sanki Başbakanın, Doğu ve Güneydoğu'yu BDP'ye vermek istediği seziliyor bu açıklamalardan. Çünkü bu açıklamalar ulusalcı kesimin hoşuna gidiyor, BDP sen Doğu ve Güneydoğu'yu al ben ise batı kesimi alayım şeklinde bir izlenim doğdu." dedi.

 

"Paket hiçbir kesimi memnun etmedi"
Açıklanan paketin hiçbir kesimi memnun etmediğini ifade eden Merkez İlçe Başkanı Şaban Gökhan, "Pratikte hiç kimseye yaramayan açıklama yapıldı. Evet, şu bir hakikattir, yapılan açıklama olumlu ama beklentilerin çok gerisinde kaldı. Daha somut adımlar ve net çözümler bekleniyordu açıkçası, umulan olmadı." değerlendirmesinde bulundu.

 

Son zamanlarda Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde İslami STK'lara yapılan saldırılara da değinen Şaban Gökhan, "Yapılan saldırılar bu camianın sürekli çalıştığını gösteriyor." ifadelerini kullandı. Gökhan, "Geçenlerde HÜDA PAR Silopi İlçe Binası ve Diyarbakır Sahabe Der'e saldırı yapıldı. Bu olayların öncesi var ve sonrası da olacak gibi görünüyor. Bu saldırılar da gösteriyor ki, gerçekten bu camia çok ciddi bir şekilde çalışıyor. Bunlardan rahatsız olduklarından dolayı hazmedemiyorlar. Biz yolumuza devam edeceğiz, çalışmalarımızı ve etkinliklerimizi daha da arttıracağız inşallah." diye konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir